Ruinerad

Igår fick jag mutat barnen att följa med till Hälsans Hus i Landvetter för sista TBE vaccinationssprutan. Efter mycket övertalning och ännu mer mutor fick jag även barnen att gå med på att ta Hepatit A & B vaccination. 2700:- kostade kalaset och om 3 veckor skall vi ta ytterligare varsin Twinrixspruta á 500:-. Och inte nog med det - om 6 månader skall tillbaka och ta sista Twinrixsprutan ytterligare á 500:-. De vet hur man tar betalt!!!


En spruta i vardera arm.En spruta i vardera ben.


Julafton

Julafton - förväntningarnas dag. Jag måste få erkänna att jag tycker det är oerhört skönt att julen är över. Det är skönt att alla förväntningar, all julstress både i hemmet och på arbetet är över. Det är så mycket som skall hinnas med innan jul och så mycket som skall avslutas på jobbet innan en längre julledighet. Dagarna efter själva julaftonen är de bästa dagarna på hela året. Tid för avkoppling, tid att umgås med familj och vänner. Vi har verkligen kopplat av, tagit det lugnt, umgåtts och hunnit med en och annan familjemiddag. Det har för en gångs skull varit en vit jul och barnen har njutit av pulkaåkning, snöbollskrig och snöänglar.

På själva julafton var vi bjudna till svågern tillsammans med nästan hela familjen Jakobsson. En jätte mysig, lugn (trots 4 förväntasfulla små änglar) och skön julafton. God mat och dryck! Tack för allt ♥.

 
Julaftonsmorgon. Hampus sista paket i adventskalendern bestod av en skattkarta. Efter letande och sökande hittade han skatten under tvättstället i badrummet i källaren. Lycka!


Så äntligen kom jultomten! Hampus hade väntat i månader...
En något reserverad Vitor ♥.
En förvånad Mollie med kusin Rasmus.


Massor av paket för tomten att dela ut.


Även mamma hade varit snäll och fick både paket och kram av tomten...


Även Viktor vågade sig fram till tomten.


Paketöppning.


Efter tomten och paketöppning var det dags för mat.
Svägerskan och barnens söta kusin Josefine.


Små kusinerna som inte ville vara med kort... I love you ♥.


GOD JUL (något sent)...

Jag får passa på att önska er alla en god fortsättning och tacka för alla underbara fina julkort! Som vanligt blev det inga julkort för vår del i år (heller). Tanken, att försöka få till ett personligt julkort, har funnit där under hela hösten men jag gav snabbt upp. Att försöka få två små livliga "monster" tillsammans att stå/sitta still i 10 sekunder och samtidigt le och titta in i kameran har varit en nästintill omöjlig uppgift. Jag hoppas jag lyckas bättre nästa år.

 
Orkeslös

Äntligen fick jag lite tid över. Det har varit en hektisk tid med mycket jobb, sjuka barn och stress inför jul. Barnen, sambon och jag har varit sjuka i omgångar. Jag vet inte vad jag hade gjort utan barnens farmor och mormor? Farmor har varit så snäll och hjälpt till med barnen medans jag varit med jobbet i Stockholm. Och mormor som har tagit hand om barnen när de varit sjuka. Vad skulle vi gjort utan er ♥. Vi har inte drabbats av någon svininfluensa (vad jag vet), trots att vi inte lyckats komma iväg för vaccinering. Jag är skeptisk till vaccinering, och fortfarande väldigt tveksam. Men enligt vårdcentralen har jag fram till julafton på mig att bestämma hur vi skall göra och känner jag mig själv rätt så kommer jag tveka in i det sista... November och december har varit en seg period. Jag har varit trött, trött och åter trött. Flera gånger har jag velat göra som vissa djur - gå i ide och vakna först till våren när ljuset och värmen infinner sig igen. Mörkret, regnet och kylan gör mig helt orkeslös. Men nu närmar sig julen med stormsteg och det skall bli underbart skönt och välbehövligt med ett par extra lediga dagar. Då skall jag ladda mina batterier! 


Bakhjälp nr 1 och 2...


...bakhjälp nr 3.


Städhjälp.


Paketinslagning. Lagom till 1:a december fick barnen sina hemmasydda kalendrar (tack farmor och farfar). 48 st små paket inhandlas, slogs in och hängdes upp. Tyvärr ser man inte de fina tavlorna för alla paketen på bilden. Barnen blev lyriska när de upptäckte kalendrarna och varje morgon har de i tur och ordning öppnat sina paket.

 
Pepparkakshusbygge.


Tålamod krävs med en envis 2-åring och en ännu mer envis 4-åring...


Efter lång och hård träning så lyckades Hampus äntligen skriva sitt egna namn. Stolt ♥


Luciamorgon.


Eget pass. Redo för Thailand!


Äntligen kom snön. 

Till sist vill jag gratulera mina vänner Bettan och Rickard till deras två töser, Ida och Molly - som föddes ett par månader för tidigt. Jag önskar er all lycka och håller alla mina tummar jag kan att era prinsessor växer till sig och utvecklas fullt normalt. Det går inte en dag utan att jag tänker på er och jag vet vilken fasa, oro och förtvivlan ni går igenom. Hoppas att ni någonstans kan se en ljusning! Love.