Leker ambulans

Viktors säng används numera som ambulans. En ny lek som grabbarna hittat på. Hampus kör ambulansen och Viktor ligger bak i bilen och är sjuk. Fantasin flödar just nu här hemma.


Återkontroll

Idag var det dags för uppföljning/återkontroll för Viktor på Östra Sjukhuset. Vi träffade vår kontaktläkare och Viktors utveckling fick mer än väl godkänt. En skön känsla. Det enda som skall följas upp är hans utveckling av talet (Viktor är inte någon talförd person). Men jag är inte direkt orolig. Vad jag minns av Hampus, så var han också sen med talet. Han var tyst länge och helt plötsligt kom allting på ett par månader.

Nästa återkontroll blir med barnpsykolog vid 2,5 års ålder. Skall bli spännande och se vad en psykolog kommer fram till.


Viktors första tur med lastbilen

Idag fick Viktor äntligen följa med pappa och storebror på en kortare åktur med lastbilen. Det lös ur ögonen på honom när han med lite hjälp klättrade upp i hytten. Idag har det kopplats lampor, tvättats och polerats inför nästa helgs utställning i Mantorp. 
 


Födelsedagsmiddag - sambon fyller 36 år!Stängningsdag

I torsdags var det stängningsdag på förskolan. Vi spenderade en heldag vid Aludden i strålande solsken tillsammans med kusinerna Melia och Mollie och kompisarna Theo och Ella.

 

  

Inskolning del 2

Inskolningen för Viktor går bättre och bättre. Det känns som en lättnad när jag märker att han trivs med lärarna och kompisarna på förskolan. Han äter bra, sover sina timmar och leker gärna med de andra barnen. Efter två veckor med inblick i förskoleverksamheten är jag grymt imponerad av det jobb som lärarna gör tillsammans med barnen. Jag kunde aldrig tro att det låg så mycket planering och organisering bakom verksamheten. Och dessutom, vilket engagemang dessa människor visar barnen. En stor eloge skall ni ha!

Nu hoppas jag att nästa vecka fungerar lika bra som denna!


Kvällstrött kille. Somnar varje kväll innan klockan hunnit bli sju.
 

Idag börjar mitt nya nattliv!

Grabbarna har fått ny våningssäng och nu håller jag tummarna att båda barnen sover i sina respektive sängar hela natten lång...


Nu återstår ny färg på väggarna och nya detaljer till skrivbordet, ny matta och nya gardiner skall inhandlas. Sedan hoppas jag att grabbarna kommer överens och gillar sitt ny/gamla rum! 


Inskolning pågår...

Inskolning för Viktor pågår och jag måste erkänna att det går sådär. Känns tungt! Förskola är ingenting för Viktor. Han är reserverad och vill verkligen inte vara där. Han gallskriker när jag lämnar om det bara är för 30 minuter och han är otröstlig när jag hämtar. Känner mig som den värsta mamman i världen...

Fortsättning följer... 


Semestern 2009

Så var vi hemma igen efter ett par underbara semesterveckor i Grebbestad. Imorgon återvänder vi till vardagen med inskolning på förskolan för Viktor och i slutet av augusti börjar jag äntligen att jobba efter 19 månader som mammaledig. Nytt jobb väntar (fortfarande på Tele2) och jag ser fram emot nya utmaningar. Kan inte beskriva hur skönt det skall bli att få börja arbeta igen:-).


Innan vi begav oss till husvagnen och Grebbestad, hann vi med ett besök på Borås Djurpark.
Badpojken nr 1


Badpojken nr 2


Hampus och Melia på väg att fiska krabbor med favorit farbror.


En nybliven pensionär firades med champange och varmrökt lax.
Trevlig besök av familjen Nilsen-Andreasson och familjen Hultberg-Brandt. (En och annan vadslagning genomfördes. Mycket pengar står på spel...) Tack för att ni kom! Det var verkligen kul att träffa er ♥.


Nya Tiger Woods? Hampus fastnade för minigolf och efter ett par rundor fick han till tekniken.


En mysigt eftermiddag på Tanums Strand.


Fjällbacka.
Tjurpannan.


Viktor med sin dockvagn. Välinvesterade pengar. Han lämnade sällan sin dockvagn och han parkerade den prydligt i cykelstället vid besök i campingaffären eller vid toaletten.


Nya cykeln tvättades och polerades varje dag.


Sommarens höjdpunkt var nog att Hampus tog steget och lärde sig cykla utan stödhjul. Stolt pappa och mamma.


STOLT!


Mina älskade grabbar ♥.

Har haft en underbar semester tillsammans med min älskade familj. Trodde aldrig jag skulle stå ut i nästan sex veckor, fyra personer i husvagn med en yta på drygt 30 kvadratmeter...