Lerumsbadet

Idag gjorde jag Hampus en björntjänst - han ville till Lerumsbadet. Detta brukar vara sambons favorit sysselsättning. Men eftersom han var tvungen att jobba ett par timmar så var det jag som fick göra Hampus sällskap denna gången. Badhus är inte min favoritplats. Mycket folk, skrikiga ungar, hög ljudvolym och iskallt vatten. Men Hampus badade och njöt för fullt. Vi hade tur som träffade Filippa och hennes pappa. Barnen hoppade, plaskade, lekte och 1,5 timme bara flög iväg. Farmor och farfar var snälla och passade Viktor under tiden och eftermiddagen slutade med middag hemma i Anneberg. Tack snälla för hjälpen och den goda maten ♥.


Östra Sjukhuset x 2

Känns som jag börjar bli "stamis" på Barnkliniken på Östra Sjukhuset. Idag fick vi åka till akuten med Hampus efter att han ramlat ner från vinden (15 trappsteg). Han slog sig rejält och hade två golfbollsliknande bulor i huvudet. Läkarna kollade på honom, klämde och kände och efter 2 timmars observation så fick vi åka hem igen. Ingen hjärnskakning. Skönt! Tack underbara mamma och pappa för all hjälp!


Hemska trappa!

Igår var det Viktors tur. Då var det planerat besök hos Barnröntgen på Östra Sjukhuset. Läkarna gjorde ett ultraljud av hans lever. För ett par månader sedan upptäcktes en cysta på Viktors lever som läkarna vill dubbelkontrollera. Redan då trodde man att cystan berodde på hans navelkateter som han hade vid födseln. Och antagligen var det så, för läkarna igår hittade ingenting onormalt och ingen mer utredning behövs göras. Lättnad!Nu lämnar jag kaoset här hemma och lämnar över till sambon. Tar med mig lakan, täcke, kudde, tandborste och en dunk rödvin och åker hem till en jobbarkompis för att spendera natten i Lerum.

Leker, leker och leker

Tidig morgon! Idag vaknade Viktor redan 05:30 och Hampus strax därefter. Tur att morgontimmarna här hemma är lugna och att grabbarna kan sysselsätta sig en hel del själva. Själv är jag TRÖTT såhär tidigt på morgonen och skulle helst vilja ligga kvar i sängen ett par timmar.  

   
Nu är det dags för frukost, påklädning, tandborstning och och iväg med Hampus till förskolan...

Äntligen trappgrind!

Nu är äntligen nya trappgrinden på plats. Hittills har vi haft en liggandes kökstol vid trappen och det har inte känts speciellt säkert och inte varit så snyggt att titta på. Den enda nackdelen med nya grinden är att katten känner sig lite instängd. Grinden är för hög för att han skall klara av att hoppa över. Se om sambon har någon lösning på "problemet"...


Märkligt...

Jag har länge retat mig på vår stora 2,5-sits soffa, som inte passar storleksmässigt, i vårt vardagsrum. Länge, länge har jag velat byta soffan emot en fåtölj. För ett par veckor sedan var jag på MIO för att höra mig för om fåtöljen gick att få tag i. Modellen fanns kvar men inte tyget. I torsdags förra veckan la jag ut en bytesannons på Blocket och tro det eller ej men dagen efter hör en tjej i Lerum av sig och vill byta sin fåtölj (1,5-sits). Samma modell/tyg och färg! Otroligt! Nu är "nya" fåtöljen på plats och jag är såååå nöjd. Tack svärfar för hjälpen!    

Tack Josefine!

Tack Josefine för sällskapet och all hjälp i helgen! Hoppas att du snart kommer hit igen!


Den perfekta barnvakten

Återkontroll

Idag har Viktor varit på återkontroll på Östra Sjukhuset. Han vägdes och mättes. Reflexer i ben och armar kontrollerades. Synen undersöktes och en cheklista för en 9 månaders bebis gjordes. Inga konstigheter. Han utvecklas fullt normalt. Underbart!


Love you
.
Utmaning!

Idag utmanade Maja mig! Fick äran att vara barnvakt för kusinerna, Melia och Mollie, under eftermiddagen. Två eller fyra? Ingen större skillnad:-). Melia och Hampus höll varandra sällskap medans Viktor småflirtade med Mollie. Underbara barn! Nästan så jag blev lite tårögd av att se dessa små liv tillsammans...


Tack Maja! Kommer passa perfekt på ytterdörren. Du hade verkligen inte behövt... ♥

Vardag...

Äntligen har jag så smått börjat återvända till vardagen efter en helkväll på Casinot i lördags. Med trevligt sällskap, god mat, och massor av vin var jag helnöjd, när jag stöp i säng vid halv tre-tiden. Tack snälla farmor och farfar för hjäpen med barnen ♥ .

Innan aktiviteten på lördagskvällen hann vi med en promenad till Kåsjön där Hampus tillsammans med sambon gjorde upp en brasa så vi kunde grilla korv i det vackra höstvädret. Mysigt.