Öroninflammation (igen)...

Idag har vi varit på vårdcentralen och kontrollerat Hampus öron. Och som jag misstänkte hade han öroninflammation igen. Antagligen har han inte blivit helt återställd sen sist. Fick sin fjärde penicillinkur på 7 månader. Denna gången blev kuren något starkare  - Spektramox 5 ml 3 gånger per dag i 5 dagar. Tur att man är långledig så han hinner få i sig sin kur innan det är dags för dagis igen. 

image259

På vägen hem från Vårdcentralen och Apoteket stannade vi till hos min kusin och hans familj i Partille, där det bjöds på middag. Tur var väl det. Eftersom Hampus och jag är ensamna hela helgen så blir det inte så mycket mat lagat här hemma... Ni som känner mig vet säkert att jag avskyr matlagning. Sambon var på 40-års kalas i Vara i fredags och vände i dörren för att bege sig till Grebbestad och förbereda campingsäsongen.
Lilleman sover och nu skall jag njuta av ensamheten. (Efter det att man fick barn är det inte många minuter i veckan som man får helt för sig själv. Då menar jag givetvis efter disk, tvätt och städ.)


Hjälper gärna pappa också...

Hampus hjälper gärna pappa med badrumsrenoveringen. Här har han fått tag på en gipsskiva och pappas såg. Undra om sambon får mycket gjort med experthjälpen?

image258

Hjälpreda

image257

Idag har jag varit "så gott som ledig". Tur att man får lite experthjälp vid datorn...

Ser dock inte fram emot morgondagen. Knyter snart knut på mig själv. Skall till Stockholm imorgon och åker hemifrån redan strax efter klockan sex. Eftersom min sambo också börjar tidigt så kommer Hampus mormor hit vid gryningen och ser till att Lilleman kommer till dagis. Farmor får ta med sig Lilleman hem efter jobbet, eftersom jag inte är tillbaka i stan förrän vid åtta-tiden och sambon är på utbildning hela kvällen. Oerhört tacksam för all hjälp! I dessa lägen är jag också glad att jag inte är ensamstående och att Hampus farmor, farfar, mormor och morfar finns tillhands när det väl behövs.


Danmark

Danmark


Helgen har vi spenderat med Hampus mormor och morfar i Danmark. Vi tog bilen med oss och åkte till Skallerup, drygt 3 mil från Fredrikshamn, fredag - söndag. Stugan vi hyrde var kanon - ett riktigt lyxhus med gott om plats. Perfekt ställe för barn. Inga trappor och ingen trafik. Anäggningen hade ett bra utbud av aktiviteter, även om man under en helg, inte hinner med så mycket. Gick en promenad på den långa sandstranden i solskenet, tog oss ett dopp i poolen och jag utklassade min sambo i minigolf.

image247
Här bodde vi.

image249
Bobbycaren var med.

image250
Grillen var också med.

image251
Morfar tar igen sig i solskenet.

image252
Hampus hjälper mormor och diskar.

image253
Strandpromenad.
image254

image255
Hann även med en utflykt till Rudberg Knude och

image256
en biltur på den ödsliga stranden i Lökken.

image248
På väg hemåt. Lilleman somnade som en stock efter en supermysig helg.


Tack underbara mamma och pappa för allting! Det har varit en härlig och avkopplande helg med god mat och dryck. 

Tänder ett ljus

Tänder ett ljus för Baloo. 

image245

Idag är det exakt ett år sedan vi var tvugna att avliva vår älskade Baloo. Tänk var roligt Hampus och du hade haft det tillsammans idag.

image244

? Ses i himlen ?

Annandag påsk

Idag har vi varit och kika på nya möbler till vårt vardagsrum. Vill så gärna ha en ny TV-bänk och nytt soffbord. Hampus tyckte det var jättekul att leka kurragömma och jage inne på möbelhuset och efter en halvtimme gav jag upp. Genomsvettiga satte vi oss i bilen och åkte hem. Jag fick med mig ett par kataloger som jag i lugn och ro kan kika i här hemma istället.

Senare på eftermiddagen kom Hampus farbror, kusin Melia, farmor och farfar på middag. 

image242
Dessa ljuvliga barn leker så fint tillsammans! Underbart att se att de är så snälla emot varandra. Hampus visade direkt vägen till sitt rum och där satt de så fint och lekte medans vi vuxna kunde ägna oss åt kaffe och glass.

 image243 
Melia hittade sina favoriter bland leksakerna - Hampus lastbilar. Underbara unge! 

Tack snälla farmor och farfar för kuvertet ♥.

Påskafton

Påskaftonen firade vi tillsammans med Hampus faster och hennes familj i Ellös på Orust. Jag hade kameran med mig men givetvis glömde jag att använda den. Ni får föreställa er ett partaj med 12 vuxna och 9 barn... Det bjöds på kanongod mat och dryck. Och jag säger som Maja - bönsalladen vill jag gärna ha receptet på. Hampus hade "turen" att umgås med sin mormor och morfar i Mollösund och jag njöt av att vara barnfri. Vid halv två kom jag i säng och vaknade, konstigt nog, utvilad vid 10-tiden dagen efter.
 
Tack Susanne, Roger, Rasmus och Josefine för en trevlig kväll! Och tack underbara mamma och pappa för att Hampus fick vara hos er och mysa.


♥ ♥ ♥ ~ ♥ ♥ ♥ ~ ♥ ♥ ♥

Badrumsrenovering

Badrumsrenoveringen går långsamt framåt. Snart är gipsskivorna på plats. Väntar på att elektriker skall komma och dra elen. Hampus hjälper som vanligt till och härmar pappa i allt han gör. Sågar, spikar, slipar och skruvar.

image240

Här tas dörren bort mellan tvättstugan och garderoben.

image241

En förvånad Hampus som undrade vad hans älskade "vovve" gjorde i tvättmaskinen.


Nybadad

Hampus älskar att bada och kan sitta i evigheter i badkaret och ösa vatten längst badkarskanten. Jag gjorde ett tappert försök med saxen och försökte forma till Lillemans frisyr. Gick väl sådär...

image237

image238

Sitter som klistrad framför Emil i Lönneberga.

image239


Meckar med bilen

Hampus står gärna i garaget och meckar med sin bil. Han öppnar locket till "motorn" och drar ur och sätter i sladdar. Vad snabbt de lär sig...

image231

image233