Blöjfri?

Jag är både imponerad och stolt. Hampus sov utan blöja på natten för första gången inatt. Ingen olycka skedde och Hampus var mer än nöjd när han vaknade. För 1 år sedan trodde jag aldrig att detta var möjligt - var helt övertygad om att Hampus skulle behålla blöja i flera år framöver!

STOLT!


Påmind...

Ur dagens GP.Artikeln ur dagens GP gav mig rysningar. Viktor är en av de 29 som artikeln handlar om. Undrar hur mitt liv varit om han inte överlevt den där dagen för snart 1 år sedan?

Anders Flisberg - läser du det här så skall du veta att det finns inte ord för den tacksamhet som jag fortfarande känner för dig och ditt team! Det går inte en enda dag utan att jag tänker på er! ER INSATS GÖR ER TILL HJÄLTAR!

Äta själv!

Viktor vill gärna göra som sin storebror - ÄTA SJÄLV med sked och gaffel. Kladd, kladd och åter kladd. Dammsugaren står numera framme för jämnan och skurtrasan ligger nära till hands under diskbänken och väntar. Efter varje måltid blir det en totalsannering av unge, bord, matstol, golv och väggar.  
Besök

Idag fick vi återigen tillfälle/möjlighet att hämta kusin Melia från förskolan. Som vanligt serverades pannkakor (gjorda på fullkorns dinkelvetemjöl) till mellanmål. Dinkel eller inte... barnen käkade upp varenda smula av pannkakorna. Mätta och belåtna blev det en lekstund utan tjafs, gnäll eller bråk.


Underbara ungar ♥. Tror detta får bli en torsdagstradition?


Balansövning

Vi övar, övar och övar.


"Gummi-Tarzan"...

Gåvagnen

Viktor övar för fullt på att förflytta sig med gåvagnen. 


Morfar och jag har slått vad - morfar tror att lillprinsen kommer att gå den 8 mars och jag tror den 11 april...

Svärfar - 65 år!

Grattis svärfar på 65-års dagen! Vi hade en kanondag med trevligt sällskap och god mat på Långedrags Värdshus.


Nya sovrum och nya nattrutiner

Våra nätter har, som jag tidigare nämt, varit en katastrof. Vi har vaknat om vart annat och vissa mornar, så har jag inte vetat i vilket rum eller i vilken säng jag ligger i. Ibland har jag t o m vaknat på soffan. I väntan på utbyggnation eller ombyggnation, så har grabbarna numera fått dela rum och vår stackars dubbelsäng står intryckt i ett rum på 5,2 m2. Och tro det eller ej, men nätterna har blivit mycket bättre. Viktor vaknar varje natt någongång mellan 02:00-04:00, då hämtar sambon honom (eftersom han ligger längst ut i sängen) och lägger honom mellan oss. Viktor fortsätter sova utan problem. Så även jag. Bäst sover jag med min öronpropp. Brukar bara ha en i ena örat - då hör jag det jag behöver höra. Men det  vågar jag knappt erkänna för sambon...Här sover vi - jag innerst och sambon ytterst :-)
 

Babysim

Idag, ett par månader för sent, kom jag iväg på babysim med Viktor. Han var till en början väldigt avvaktande, men efter att fått vänja sig vid vattnet och bassängen tyckte han det var ganska roligt.


Bio - Maria Larssons Eviga Ögonblick

Kan varmt rekommendera filmen - Maria Larssons Eviga Ögonblick. Helt klart den bästa filmen jag sett på länge. SE DEN!


En gripande men samtidigt en vacker berättelse om livet i början av 1900-talet. 


Söndagsbus med mormor och morfar

Eftersom sambon hade en del att fixa med i garaget..., passade jag och barnen på att tigga till oss söndagsmiddag hos mormor och morfar.


Bus med morfar


Mormors och morfars vardagsrum förvandlas fort till ett lekparadis. Det är i princip leksaker över hela rummet. 


Besök hos Theo och Ella

I fredags fick vi tillfälle att besöka Hampus kompis, Theo och hans lillasyster Ella. Grabbarna lekte kanonfint och Viktor låg i sin vagn och sov på utsidan. Sandra och jag kunde för en gångs skull njuta av en kopp kaffe i lugnans ro. Skönt med avkoppling ibland.
Söta, goa, glada Ella


Fikadags!


Puss på dig, Ella!


Favoriten i repris

Även idag fick vi möjlighet att hämta kusin Melia från förskolan. Vi hade en mysig, men kall, eftermiddag på lekplatsen. Nu längtar jag till värmen och sommaren!


Underbara ungar

Favoriten bland favoriterna!

Det var inga som helst svårigheter att få med Hampus från förskolan idag. Han visste precis vad som väntade - på vägen hem skulle vi hämta favoriten Melia från hennes förskola. Dem hade inte setts på nästan 1 månad och lyckan var total. Hand i hand gick dem hela vägen hem och småsnackade. Hampus glömde t o m av sin cykel. Den fick jag ta hand om. Trots lite trötthet efter förskolan, klarade dem eftermiddagen helt klart över förväntan. Dem lekte så oerhört fint. Inget tjafs, inget bråk. Som vanligt blev jag lite tårögd när ser dessa två tillsammans - helst när jag tjuvlyssnade på "mamma-pappa-barn leken". Melia lagade mat och Hampus jobbade.

   
Snart, snart...

skall jag ge er en uppdatering om vårt "nattliv", bilder på grabbarnas nya rum och vårt "underbara" sovrum. Kan inte annat än att le åt situation. 

Lekplatsen

Hampus och hans kompis Theo ville gå till lekplatsen. Kallt, blött och regnet hängde i luften. Men vad gör man inte för sina små? Barnen lekte och lekte medan jag huttrade och frös. 
Jag säger bara Didrikson och Viking! Efter 1 timmes kladd i vatten och lera så var Hampus torr från topp till tå när vi kom hem. Otroligt!
 

Eriksberg - Älvstranden

I söndags fick grabbarna med mig på en promenad längs Älvstranden och "nya" Eriksberg. Blev förvånad över den enorma nybyggnationen. Det var lägenheter överallt , högt och lågt. Här skulle jag kunna tänka mig att bo när barnen flyttar ut - om si sådär 20 år :-). Mysigt, som en egen liten stadsdel.


Lång

Viktor små händer och armar når överallt. Ett evigt passande...

  
2009-01-07 - 11 månader:
Vikt: 9800 gram
Längd: 79 cm

Badpojken
11 månader

Compact Living?

Idag har vi slipat, målat och möblerat om. Pojkarna har fått ett och samma sovrum och våran dubbelsäng står nu hoptryckt inne i vårt absolut minsta rum. Nästan så jag tror jag kommer att få cellskräck i natt. Men vår nattsituation här hemma har varit ohållbar och nu hoppas jag att båda barnen i alla fall sover bättre än tidigare. (Viktors spjälsäng har stått inne i vårt sovrum och varje kväll när vi gick och la oss vaknade han - och var vaken i flera timmar...)Jag funderar på om jag kommer att bli väckt i natt när sambon kommer hem efter en helkväll i Spekerödsparken med Lasse Stefanz och får kliva över mig i sängen??? Det enda sättet att få in vår dubbelsäng var att ställa den så att en av oss får sova intill väggen och vid fotändan finns det ingen plats alls...

Nyår i Sunne!

Efter tre dagar och två nätter har vi återvänt till "vardagen". Firade nyår i Sunne med god mat, trevligt sällskap och massor av gott vin.
HAPPY NEW YEAR!

Tack underbara mamma och pappa för hjälpen med barnen . Vi hade en välbehövlig minisemester.