Nybakat

Just nu ligger det en hög av nybakta bullar och doftar i köket. Hampus och jag bestämde oss för att baka bullar eftersom vädret var så tråkigt. Det gäller att ha tålamod med en 3-åring i köket som kan allt själv.


KAN SJÄLV!

Scania R620

Viktor har fått sin första egna Scania. Inte så svårt att räkna ut från vem!? 


Scania R620Övar, övar och övar

Övar krypteknik.


Går väl sådär... ♥
Helgen

Så passerade även denna helg med en rasande fart. Vi började med att fredags åka till Bushuset med Susanne och Emelie. En intensiv lekstund, som slutade med en sovande Hampus i bilen på vägen hem. Var rejält trött efteråt och lovade mig själv att inte åka dit på ett tag nu (Hampus och jag har varit där en hel del de sista veckorna).

I lördags fick barnen och jag med mig morfar ut i skogen. Gick 8:an i Skatås och stannade till vid Delsjön där vi fikade och grillade korv. Mysigt. Var ute i flera timmar och det kändes i både huvud och ben att man varit ute och rört på sig.

I söndags fick Hampus äntligen träffa sin älskade kusin, Melia. Han har frågat efter henne flera gånger under helgen och ville så gärna att hon skulle komma hit och leka. Och lekte gjorde de, i flera timmar. De hoppade studsmatta, hjälpte mig att plocka äpplen, klättrade i träd, spelade fotboll och satt i sandlådan.

Sambon kom hem något sliten och trött på söndags eftermiddagen efter Gråbo Trophy. Han var nöjd med resultat av tävlingen. 2:a i sin klass. Grattis!

 

http://www.grabotrophy.com

Ensam (igen)

Så var det fredag igen och jag njuter av tystheten och lugnet. Sambon är på sista (lastbils)utställningen för denna säsongen och Hampus sover över hos mormor och morfar. Viktor ligger i sin säng och sover så gott. Har precis stängt av TV:n. Blev så förbannad på TV3´s fredagssatsning "Singing bee" med Hanna Hedlund. Hur kan man sända sådan skit? PINSAMT! Nej, nu skall jag ta min bok och krypa ner i sängen och förhoppningsvis vakna utvilad imorgon. Natti natti. 

Smått panik

VI SAKNAR ETT SOVRUM. Nu börjar det bli lite panik att få till ett eget sovrum till Viktor. Han börjar bli så stor nu att han verkligen behöver ett eget rum. Vi har diskuterat olika lösningar men kommer inte på någonting som är tillräckligt bra. På lång sikt blir det antagligen till att bygga ut huset och idag skickade jag ett mail till kommunen och frågade vilka utbyggnadsmöjligheter vi har. Men som sagt, det är på lång sikt... Vi behöver göra någonting nu! Funderar.


MyserViktor myser hos sin kusin

Dop

Idag var det dags för Viktors dop. Äntligen, får man väl säga... efter nästan 8 månader.

Tack alla nära och kära för en lyckad dag


Grattis!!!

Grattis Estelle och Alwin på era födelsdagar! Hoppas att ni haft en superbra födelsdag med massor av paket och god tårta! Puss och kram till er båda ♥.
Grattis Theo!

Idag är det din dag! Grattis på födelsedagen och grattis till din lillasyster. En bättre "födelsedagspresent" kunde du inte ha fått. Hoppas att vi syns snart ♥


                                  ♥ ♥ ♥

Besök hos tandläkaren

Idag var Hampus på sin 3-års kontroll hos tandläkaren. Han var superduktig. Hoppade upp i stolen, öppnade munnen och visade alla sina tänder. Dags att snart sluta med napp och flourtabletter blev rekommendationen från tandläkaren.


Var riktigt stolt över dig idag ♥

En höjdare

Nya eltandborsten är en höjdare. Hampus borsta gladligen tänderna, gärna flera gånger om dagen med nya tandborsten. Det bästa med borsten är att den spelar musik när tiden är "ute", så det blir ingen snabborstning.


Badpojken7 månader:
Vikt: 8620 gram
Längd: 72,5 cm

Kalas

Har haft fullt upp hela helgen med att fira Hampus 3 års dag. Hampus såg väldigt fundersam ut när vi kom in med frukost på sängen, klockan sex på morgonen och sjöng "Ja må han leva".Grattis min underbara unge. Hoppas att du hade en kul födelsdag!
I love you ♥

Äppelmos

Tro det eller ej, men idag har jag gjort egen äppelmos för första gången i mitt liv (ja, givetvis med god hjälp av mamma). Plockade 5 kg äpplen. Tvättade, delade och kokade i vatten. På med hushållsassistenten och pressade äppelbitarna. Nytt kok tillsammans med socker. Efter 3 timmar så hade vi gjort 5 burkar äppelmos av 5 kg äpplen.


Så gott! (Undrar om jag klarar av detta på egen hand nästa gång?)

Sällskap

Denna lilla varelse kröp omkring på golvet i köket.


Nackdelen med husdjur...


7 månader

Igår blev Viktor 7 månader. Känns overkligt. Det känns som tiden har gått så oerhört fort. Nu vill jag att tiden skall stanna. 7 månder är en behaglig ålder. Han förflyttar sig inte och är nöjd med gåstolen eller att sitta på en filt med enkla leksaker. Han äter, sover och rutinerna finns.


Så nöjd med livet!


Hustvätt

Idag fick jag äntligen sambon att börja tvätta huset. Jag har gått omkring länge och retat mig på hur skabbigt och smutsigt huset blivit under sommaren.


Kikar på TV


Aj, aj, aj

Idag fick jag mig en rejäl tankeställare. Viktor har blivit väldigt rörlig den sista tiden och idag hände det som jag verkligen inte trodde skulle kunna hända. Han ramlade ur sängen och slog i sin näsa. Det var på morgonkvisten och Viktor låg för sig själv  i sambons säng, lekte och pratade. Jag befann mig i badrummet, när jag plötslig hörde en smäll. Jag förstod direkt vad som hade hänt. Rusade in i sovrummet och där låg Viktor med näsan ner i govlet och grät hysteriskt. Jag blev helt förskräckt och så förbannad på mig själv, att jag inte varit mer aktsam! Viktor fick en smäll på näsan och i munnen. Tittade över kroppen och hittade inga andra skador. Detta skall INTE hända igen!
Yes

Äntligen fick jag tummer ur... Efter 7 månader fick jag äntligen lust, tillfälle och tid att åka en sväng och besöka jobbet och mina arbetskamrater. Hade lite ångest, kan inte rikgit beskriva känslan men efter så lång tid och allt som hänt den sista tiden så kändes det lite främmande att träffa alla kollegor igen. Men det gick bra och det var underbart att träffa alla härliga kollegor igen. Ni är grymma! 

Borås Djurpark