Hela havet stormar

Så har vi gjort hela havet stormar här hemma igen. Alla har bytt sovrum med varandra... Äntligen har jag fått tillbaka MITT sovrum (en befrielse). Hampus har flyttat ner i källaren och Viktor har fått överta "6 m2" rummet. Trots att jag fått tillbaka mitt sovrum är jag inte nöjd. Vi behöver större och mer yta. En snickare har varit här och kikat. Får jag som jag vill, med sambons och byggnadsnämndens godkännande, bygger vi ut vardagsrummet med 15 m2 - upp till nock, Viktor får ett normalt sovrum och det blir ett nytt dörparti i köket ut till uteplatsen.
Hampus nya rum


Mitt ny/gamla sovrumViktors 6m2 rum

Barnuppfostran

Just nu pågår en hård kamp här hemma om vad som är rätt och fel - det handlar om barnuppfostran. Att uppfostra barn är någonting av det absolut svåraste jag har varit med om. Jag har varken praktiserat, gått någon utbildning eller någon kurs i hur man uppfostrar barn. Hur kan jag/vi hjälpa våra barn att utvecklas till trygga och harmoniska individer? Och vad skall man tänka på för att våra barn skall få möjlighet till en bra barndom och bra uppväxt? Hur lär jag mina barn hur samhället/livet fungerar? Och vad som är rätt och fel? Jag vet med säkerhet vad jag vill ha - men hur når jag dit?

 

Lästips i ämnet!

 


Bordsskick


Potträning

Äntligen, så kissade Viktor några få droppar på pottan... Jag har försökt i veckor med att få honom förstå att det är på pottan man kissar och inte på golvet.


Gunnebo Slott

En promenad runt Gunnebo Slott.
Trädgårdsarbete...


Den enorma lönnen blir äntligen klippt och kapad.


Hampus hjälper gärna till.


Skrapar mossa från taket.


Hampus skrapar "Bruna huset".

 


En tur till mormor


Dags för uppdatering

Vart tar tiden och dagarna vägen? Jag har varit ursusel på att uppdatera bloggen. Jag har varken haft tid eller direkt lust. TID är det jag har minst av allt för tillfället. Vardagarna rusar iväg i sitt vanliga tempo och helgerna försöker jag ägna åt familj, vänner och vårt eviga trädgårdsarbetet. Funderar på att ta bort alla rabatter och anlägga en gräsmatta istället och dessutom asfaltera grusgångar och parkeringsplats. Visst är det jätte roligt med trädgård, men det är slitsamt och kräver en hel del jobb. Tömde kameran och hittade lite av varje som vi haft för oss under våren.

Besök av Läderlappen och Spindelmannen.


I början av mars var Hampus bjudan på bowlingkalas till sin förskolekompis Oliver. Nio glada och spralliga 4- och 5-åringar lyckades, efter lite påtryckningar från föräldrarna, att genomföra en ganska så seriös bowlingmatch. Hampus var exalterad och lyckads få ner en och annan kägla.En av alla promenader i vintersolen. Undra om jag upplevt en så vit vinter tidigare, med så mycket snö som 2010 bjöd på? Trodde knappt att snön skulle försvinna och att det någonsin skulle bli vår...

 

Den 15:e mars slog vi upp dörrarna till Tele2´s fjärde butik i Sollentuna.


Skumbad

En promenad på och runt Kåsjön med korvgrillning.

En tågutflykt till Alingsås.

Väntar på pappa - spännande.Den 11 april öppnades den femte Tele2 Butiken, denna gången i Uppsala.


Hemsedal 22-25 april

Hade ett par underbara dagar med trevligt sällskap i Hemsedal. Ser fram emot nästa år :-)


Systrarna Linda och Susanne.

Bakhjälp

Skrapning och målning av "Bruna Huset"

En cykeltur runt Lilla Delsjön

Underbara kusiner. I love you!


Ett efterlängtat kompisbesök. Grabbarna lekte och här blir bilen tvättad och putsad.