Carpe diem

I början av januari fick min arbetskollegas mamma besked om att hon hade levercancer. I söndags dog hon - 65 år gammal. Från att ha varit helt frisk så dog hon på mindre än två månader. Hur går man vidare? Alla mina tankar ägnar jag idag åt min arbetskollega och hennes familj. Carpe diem...


Utflykt - Bertilsons Stuga

Idag gjorde vi en utflykt till Bertilsons Stuga vid Lilla Delsjön. Hampus valde pulken framför vagnen. Helst går han själv och drar pulkan efter dig... Man får inte ha bråttom.

123059-202

123059-203

123059-204

123059-205

På vägen hem stannade vi till och kikade på Jon och Maries pågående husbygge. Vi fick en rundvandring. Vilket drömhus! AVUNDSJUK!

GRATTIS BROR - 30 ÅR!

Hoppas att du får en bra födelsedag i Riga!

123059-201

Pussar och kramar i massor


Övernattning hos mormor och morfar!

123059-200

Tack för hjälpen! Hoppas att ni hade det riktigt mysigt!

Lördag kväll!

Ensam hemma! Ja, helt ensam! Hampus är hos mormor och morfor och skall sova över där i natt och sambon är på carnivalsyra med grabbgänget i Tanums Strand.

Laddade upp med kex, ost och vin framför TV till Melodifestivalen. Vilken besvikelse. Rena rama dyngan! Är detta de bästa bland 3000 bidrag? Hur låter då de övriga 2976 bidragen?
 

123059-199
Är detta ett skämt - " Imina drömmar" med Sheida?

Heja Kristian Luuk. Du förgyller denna besvikelse!

Nu skall jag ta min bok och krypa ner under täcket och sova riktigt riktigt länge. Skall bli UNDERBART med sovmorgon! Tack snälla mamma och pappa för hjälpen med Lilleman. Hoppas att han sover HELA natten!

Slottskogen med pappa

I veckan passade pojkarna på att besöka Slottskogen. Hampus var mäktigt imponerad när han kom hem och försökte förklara vad han upplevt. Han försökte låta både som en anka, get och ko (älg) på en och samma gång.

123059-196

123059-197

123059-198

Alla hjärtans dag!

123059-195

Tack älskling för de fina rosorna och det gulliga kortet! (Det är inte varje dag man får personlig leverans av blomsterbud till jobbet...)

Sjuk

123059-193

Usch vad sjuk jag har varit. Har tyckt såååå synd om mig själv. I tisdags gick jag inte ur sängen på hela dagen. En torr skiva vitt bröd var allt jag fick i mig. Lilleman var mycket fundersam över varför mamma låg i sängen hela dagen. Tack älskade sambo att jag fick ett par timmar för mig själv...

I onsdag kände jag mig piggare och vid tolv-tiden bestämde jag mig för att inte vara sjuk längre. Tog en promenad mot Öjersjö och mötte upp min sambo och Sandra som varit på sångsamling med barnen på Öppna Förskolan. Kände mig genast piggare och på torsdagen väntade megahögar av arbetsuppgifter på jobbet. Det är ju liksom ingen annan som gör ens arbete när man är sjuk...

Imorgon, fredag, är jag ledig och då skall jag njuta av min son hela dagen. Sambon kör den vanliga torsdag till lördags turen till Stockholm. På lördag vänder han i dörren och ger sig iväg med grabbarna på carnivalsyra till Tanums Strand. Lilleman och jag skall försöka ha en mysig helg utan pappa. Hoppas farmor och farfar eller mormor och morfar har tid att träffa oss en stund!


JIPPI - Äntligen förskola

Vi har fått förskoleplats till Hampus. Lilleman börjar på Hyggesvägens Förskola den 16 mars. Perfekt timing! Skönt att ha fått en plats i närheten, på vägen för mig till jobbet och gångavstånd för sambon. Jag tror det kommer att bli kanonbra. Skönt att det löste sig. 


Premiärturen

I söndags fick Hampus och jag den stora äran att följa med pappa i lastbilen. Sambon hade ett mindre uppdrag att utföra i Eriksberg och Hampus och jag gjorde honom sällskap. Hampus var helt lyrisk.

123059-188
Tur att inte polisen stoppade oss...

123059-187
Hampus fick provtuta.

123059-189

123059-190

Hampus var imponerad av pappa när han försökte ge sig på att köra grävmaskin. Själv var jag frusen och irriterad på allt byggdamm som satte sig överallt i kläderna.


123059-191

123059-192
Att åka lastbil är sövande. Hampus somnade gott i mitt knä på vägen hem.

Lördagen den 9 februari

Tusen tack Maja och Mathias för god mat och en trevlig kväll! Hampus somnade innan vi lämnade Utmålsvägen.

Tapetseringen klar!

123059-186

Tapetseringen (fondväggen) färdig! Vi är riktigt nöjda med resultatet. Nu skall det bara köpas nytt soffbord, ny TV-bänk och fixas nya gardiner. 

Torsdag den 31 januari

Med mamma på jobbet

Sambon hade ett "mycket viktigt" möte i Alingsås på torsdags eftermiddagen. Han kunde inte ta med sig Hampus. Hade ingen smidigare lösning än att Lilleman fick praktisera hos sin mamma på jobbet. Halv ett lämnade sambon bilen med en sovande son i, utanför kontoret. Installerade barnvakten i förhoppning om att Hampus skulle sova MINST 2 timmar. Kl 14:00 vaknade han och den första halv timmen gick bra, men sedan gick det bara utför. Vi sitter i kontorslokaler. Vid halv fyra tiden sticker en av säljarna upp huvudet och frågar, med glimten i ögat "- Skall han vara kvar länge?" Hampus hade lekt jage med sig själv i våra öppna lokaler, rivit ur ett par skrivbordshurtsar, plockat ut ett par nävar lecakulor från blomkrukorna och hittat en mängd roliga knappar på både kopieringsapparaten, faxen och skrivaren...

Hur kan det hända?

Blir både arg, ledsen och förtvivlad. Hur kan det få hända? Att en pojke, 8 år, blir överfallen och knivskuren till döds på vägen hem från skolan? Ett 8-årigt liv tar plötsligt slut. Alla mina tankar går till föräldrarna och Tobias tre syskon. Hur överlever man en sådan tragedi?

"Pojke knivskuren till döds i Jönköping