Emil i LönnebergaDet är Emil i Lönneberga som visas på TV hemma hos oss VARJE kväll. Jag tror jag kan varenda scen och varenda replik i samtliga tre Emil-filmer som vi har hemma. Hampus säger numera Emil och har t o m lärt sig hur man sätter på TV... Han sitter som fastklistrad framför TV och imponeras av Emil.
 

Fredagen den 30 mars

Lämnade Hampus på förskolan vid tio-tiden och njöt av ett par timmar för mig själv. Det kändes allt lite lyxigt att vara ledig och lämna Lilleman på förskola. Men det var oerhört skönt att få ett par timmar för sig själv. Vi  har en kamp här hemma varje morgon och kväll. Det gäller tandborstningen. Hampus totalvägrar att borsta tänderna och imorse blev vi rejäla ovänner. Jag krokade fast honom i knät och borstade under livliga protester. Skam den som ger sig!
Mina fyra lediga timmar ägnade jag åt min mormor (Hampus gammelmormor). Hon har svårt att gå och klarar sig numera inte utan syrgas. Med rullstol och syrgastub tog vi oss ut och promenerade bort till Mölndalsbro där vi fick shoppat lite av varje.
Vid två-tiden var det dags att hämta Hampus. Han ville som vanligt inte följa med hem utan fortsatte leka med sina kompisar. Efter mycket om och men fick jag tillslut med honom hem och vi ägnade eftermiddagen ute i trädgården. Dessa underbara dagar är jag lycklig över vår trädgård. Det är mycket jobb men samtidigt en underbar frihet. Hampus rör sig fritt och upptäcker hela tiden nya saker.


image226


image227

image228

Hampus hjälper till och sopar trappan.


image229


image230

Hampus ny/gamla "vrålåk". Nu når han äntligen ner till pedalerna.

Vilket väder!

Vilket väder vi har haft i Göteborg den senaste veckan! Underbart med sol och värme. Vi börjar känna oss bättre och imorgon är det dags för Lilleman att gå till dagis igen. I och med att Hampus fick öroninflammation så har det blivit lite fel med inskolningen, men jag hoppas det kommer gå bra. Sambon är hemma imorgon och jag är hemma på fredag så vi finns där som "back up" ifall det krisar. Men på måndag är det skarpt läge. Lämnas vid åtta och hämtas vid fem.

Idag har grabbarna varit ute nästan hela dagen i trädgården. Buskar har klippts och löv har krattats. Hampus hjälper till så gott det går. Det är en rolig ålder nu, allt och alla skall han härmas.


image223
Tar igen sig med en dricka på stubben.

Årets första grillning

Så var det då äntligen dags för årets första grillning. Hela familjen satt och mös i vårsolen framför grillen. Och visst smakar det något visst med grillat? Lukten av grillat tyder på vår och sommar. Äntligen går vi åt rätt håll.

image222

Maten smakade ljuvligt!

Vårt "nya" badrum?

Renovering av badrum är ingen lek. Min sambo svär, funderar, kliar sig i huvudet, läser manualer, åker till Hornbach, spikar, sågar, borrar och skruvar. Varje kväll spenderar han i källaren. Förra helgen var det "operation motorkapning av betonong platta" - avloppet skulle flyttas. Hela källaren fylldes av fint fint slipdamm. I över fyra timmar dammsög och dammtorkade jag varenda millimeter av väggar, golv och tak. Alla prylar (dator, kamera, skrivare, bokhylla, ytterkläder mm mm) innehöll spår av slipdamm. All rentvätt som hängde på tork och låg i prydliga högar som såsmåning skulle sorteras in repektives garderob hade ett täcke av fint slipdamm. Att jag inte gick i taket! Men vad gör man inte med en "Martin Timell" som sambo?
Arbetet fortskrider i alla fall. Idag sätts en del av gipsskivorna på plats. Jag är fortfarande väldigt nyfiken på resultatet. Fortsättning följer...

image221

Här får "Martin Timell"  hjälp av kompisen och "hantverkaren", Richard, med att gräva fram avloppet ur grunden. Skönt med proffshjälp!


Sjuka

Det är inte lätt att börja förskola. Hela familjen har varit sjuka i omgångar. Efter mycket om och men så fick jag idag en tid hos vårdcentralen i Mölnlycke. Hampus är inne på sin sjätte dag med feber. Inte en enda läkare i hela Partille hade tid idag så det slutade med att hela familjen åkte till Mölnlycke och blev omhändertagna av en underbar läkare. Det var som jag trodde. Hampus fick penicillin för sin trejde öroninflammation på ett halvår... Nu önskar jag att han är frisk imorgon, i alla fall feberfri. Jag tror jag köpte med mig hela apoteket idag. Kåvapenil, Nezeril, Ipren, Alvedon och alla olika sorters hostmedicin som fanns för barn. Till råga på allt drabbades jag själv av urinvägsinfektion och fick söka akut till vårdcentrelen igår (söndag). Det blev även en 5-dagars penicillinkur för mig. Nu skall vi väl snart förhoppningvis vara friska! 

image219

Trots öroninflammation så har han varit pigg och gärna varit med pappa ute i trädgården.
 
image220

Hampus med sin nya gräsklippare. Han går runt runt i trädgården och klipper grus och gräs.

1,5 år kontroll

Idag har Hampus varit på 1,5 års kontroll på BVC. Han vägdes och mättes plus att han fick vaccinationsspruta emot mässling, röda hund och påssjukan.
Stora killen vägen nu 12,5 kg och är 87 cm lång. Inte konstigt att alla byxor i storlek 80 börjar bli för korta...

Efter BVC var det dags för förskolan. Idag fick pappa lämna honom ensam en timme med de andra barnen ute på gården. Han fann snabbt sin kompis Ludvig och de hade lekt så fint ihop. Kul att han verkar trivas!


image217
Hampus för ganska exakt  1 år sedan! Tänk vad tiden går.

Trött

JA, JAG ÄR TRÖTT!

image214

Jag är jä... trött på alla måsten. Alla tider som skall passas. Allt som skall hinnas göras på dygnets få "lediga" timmar. Det enda jag vill göra när jag kommer hem från jobbet är att umgås med min son, leka och mysa. När Lilleman väl lagt sig så skall allt det andra hinnas med, plock och städ, matplanering, förberedelser inför morgondagen, tvätt, disk mm. Snacka om planering in i minsta detalj.

Hampus har äntligen lärt sig att sova i sin egna säng, men varje natt vid tolv-tiden kommer han gående med sin älskade "vovve" och kryper ner mellan pappa och mig. Jag kräver "space" när jag skall sova, så oftast slutar nätterna med att vi byter plats. Jag går in och lägger mig i hans säng. Tur att jag inte har problem med nattsömnen. 

Tänk så pigg man måste varit innan man fick barn och vad mycket tid för sig själv man måste ha haft :-)

Nu skall jag ta min bok och krypa ner  i min egna säng! Imorgon väntar en ny arbetsdag. Natti natti alla mina vänner!

Fortsättning följer... inskolning

Jag är så glad att det hittills fungerar utan hinder med Hampus inskolning. Vi blev väl omhändertagna av hela personlen på informationen igår. Vi fick en del papper som skall fyllas i. Hampus hittade direkt två lekkamrater i sin egna ålder, Ludvig och Simon. De lekte så fint tillsammans. När vi efter en timme skulle gå hem, ville givetvis min envisa älskling stanna på gården och leka med de andra barnen.

Positivt:
* Underbar personal. Rättvisa, mjuka och lugna.
* Bra och nyttig mat. Varje lunch/middag startas alltid med en tallrik grönsaker och det gillar jag.
* Stödjer kamratanda, motverkar från första början allt som har med mobbning och utanförskap att göra. Lär barnen känna empati för varandra.
* Är mycket ute. En gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen och vädret tillåter. En gång i veckan brukar barnen delas upp i grupper så görs utflykter till skogen.
* 1-5 års grupper. Mindre barn lär sig av de stora och de större barnen lär sig att visa hänsyn mot de mindre barnen.

Negativt:  
* Små lokaler och mycket barn.
* Hög ljudnivå.
* Dåliga sovrutiner (10 barn sover inne i ett rum som är 3 x 3 meter). Sover dessutom innan lunch/middag. Skall bli spännande och se om personalen lyckas få Hampus att sova med 10 andra barn. Han som nästan alltid sovit ute. Jag har dock lämnat in ett önskemål om att få Hampus att sova ute i sin vagn istället. Vi får väl se hur personalen ställer sig till det.

I det stora hela tror jag att detta kommer att bli kanonbra för Lilleman. Han verkar redan trivas. Imorgon utökas tiden med en timme och på fredag när jag är ledig skall jag få vara med vid frukosten.

image213
Min stora kille fyller 1,5 år idag! ~ I love you ~


Pappas kille

Hampus har verkligen blivit  pappas kille. Det är bara pappa som gäller. Allt som pappa gör härmas. Jag tror det har varit superviktiga tre månader tillsammans med pappa. Det har verkligen stärkt banden mellan pappa och son. Kul att se, men jag kan erkänna att jag blir väldigt avundsjuk ibland.

image212

Förskola

Nu börjar allvaret! Imorgon gör Hampus sin första "dag" (10:00-11:00) på förskolan. Skall bli spännande och se hur det kommer att gå. Jag tror förskola är väldigt nyttigt för min envisa lilla älskling. Hoppas han anpassar sig och är snäll emot de andra barnen. Vill inte skämmas.

Fortsättning följer...


Husvisning

Idag har vi varit på husvisning. VILKET HUS! Blev kär (igen).

123059-211

Huset ligger, lantligt, 1 km ifrån Nääs Slott. Ett underbart läge men långt i från civilisationen. Tåls att funderas på. Vi får se vad mäklaren säger imorgon.  Det blir till att sova på saken och väga fördelar emot nackdelar.

30-års partaj

Är gott sliten idag... Var på 30-års kalas igår och mycket rödvin blev det. Tyvärr glömde jag kameran...

Tack Stefan, Milena, Ingemar och Åse för kanongod mat och dryck! Hoppas att lille Melvin är bättre och att ni fick något dundermedel mot hans utslag!

Nyklippt

Idag promenerade sambon och Lilleman iväg till frisören. Dags att klippa bort bebishåret. Fick en liten chock när jag kom hem efter jobbet och upptäckte att hans ljuvliga lockar i nacken var borta. Men jag vande mig snabbt vid hans nya frisyr. Hampus skötte sig visst exemplariskt i frisörstolen. Nu är han fin tills på måndag när han börjar på förskola.

123059-209

123059-210
Stora killen.

Martin Timell

Min sambo har fått för sig att riva ut dusch, toalett, garderob mm i källaren och bygga om rummet till ett ordentligt badrum. Med hjälp av hammare och kofot har nu alla inneväggar rivits. Nu skall nya reglar upp, avlopp  och vattenledningar dras. Golvet skall bilas upp på vissa ställen och elen dras om. Undrar om min sambo vet om vad har gett sig in på? Jag är i alla fall mycket nyfiken på resultatet!

123059-207

123059-206

Hampus hjälpte givetvis till med hammaren.

123059-208

Irriterad!

Är det någon annan som tycker det är segt att använda blogg.se? Det tar ju evigheter innan sidorna kommer upp plus när man skall lägga in bilder. Kanske det är problem med vår dator eller vårt supersnabba internet???


Trött

Usch vad jag känner mig trött. Det har varit en tuff vecka på jobbet med hårt arbete och en del segdragna kundcase. Imorgon, fredag, är jag ledig. Då skall jag umgås med min älskade son och njuta av min lediga dag. Tyvärr är han är sjuk. Igår när jag kom hem visade febertermometern 40,1 grader och jag kände inte igen min egna son. Han var glödhet, svullen i ansiktet och glansig på ögonen. Han hostar och näsan rinner. Alla som har barn vet hur dessa nätter kan vara med sjuka barn..? När klockan ringde 06:45 imorse kändes det som jag inte sovit en blund på hela natten. Men det var bara till att kliva upp och förbereda sig för en ny dag på jobbet. Arbetsdagen avslutades 17:15 efter ett kundbesök på Volvo i Torslanda. Sambon gav sig iväg på den vanliga "helgturen" till Stockholm under eftermiddagen. Eftersom jag inte hann hem i tid så kom farmor och passade en sjuk Hampus. Tack snälla farmor för hjälpen med Lilleman idag!!!

Nu skall jag strax ta min bok och krypa ner under täcket och be till Gud att natten kommer att bli bra och att min älskling är frisk imorgon. Jag behöver verkligen min skönhetssömn efter denna vecka. Önska mig lycka till!