Besök

Sambon jobbade även idag, så grabbarna och jag fick ännu en dag för oss själva. Jag frågade Hampus vad han vill göra idag och jag blev inte förvånad när han helst ville träffa och leka med Melia.

Melia kom hit och vi hade en mysig heldag tillsammans.


God morgon mamma!

Såhär glada var pojkarna 06:15 imorse. Själv var jag sådär måttlig pigg... 


Trött

Vad är det som händer??? Nu har jag fått virus även på den stationära datorn. Det blinkar och konstiga windowsfönster poppar upp över hela skärmen. Trodde jag hade både "brandvägg" och "antivirus program"... Stänger ner för ikväll och hoppas att skiten är borta imorgon!


Lång dag

Oj, oj, oj vilken lång dag. Sambon har jobbat hela dagen. Han stack redan vid sex-tiden imorse så grabbarna och jag har fått umgås på egen hand. Det blev en tur till leksaksaffären. Jag hade lovat Hampus en ny DVD-film och ett nytt spel. Det blev filmen Elias och memory med Alfons  Åberg. På vägen hem passade vi på att tvätta bilen. Det behövdes verkligen, då detta inte blivit gjort på månader. Hampus är väldigt facinerad av biltvätten och innan vi väl var ute ur tvätthallen hade han ställt ungefär 2000 "varför då"-frågor. När vi kom hem igen blev det middag för grabbarna och ett ryck i trädgården. Hampus och jag plockade närmare 100 sniglar och fick röjt lite i rabatterna (vad kommer alla dessa sniglar ifrån?). Därefter blev det blev det bad, kvällsmat och godnatt saga. Lagom tills sambon kom hem, sov barnen, och vi fick en kväll tillsammans, med sen middag framför TV:n. Nu sover även sambon gott på soffan och jag fick en stund för mig själv framför datorn (igen). Skall strax också krypa till sängs. Är gott mosig i huvudet efter alla Hampus "varför då frågor".


Puss på dig brorsan.

Första tanden

Upptäckte idag Viktors första tand.  Nästan på dagen (- 3 dagar) samtidigt som Hampus fick sin första tand och på exakt samma ställe...  Fundersam.
My love ♥

Väntar

Fredagskväll. Barnen sover, ljusen är tända, maten är klar och vinet upphällt. Nu väntar jag bara på att sambon skall komma hem... Väntar.

Forskning...?

Kan man forska och studera vad som helst?


Badpojkarna


Bröderna hade vattenkrig i badkaret tidigare ikväll. Efter badet blev det till att torka i princip hela badrummet, inklusive taket...


Återbesök - Östra Sjukhuset

I måndags var vi på återbesök/uppföljning med Viktor på Östra Sjukhuset. Har svårt att beskriva den lättnad jag kände efter besöket...  Viktor genomgick en del tester och han utvecklas fullt normalt. Kan inte vara annat än oerhört tacksam och lycklig över resultatet ♥. Nästa uppföljning blir vid 10 månaders ålder.
Kylbehandling av fullgångna nyfödda barn som har drabbats av förlossningsasfyxi

Förlossningsasfyxi innebär att barnet drabbas av nedsatt blodförsörjning och otillräcklig syretillförsel till hjärnan i samband med förlossningen. Vid svår asfyxi kan skadorna till följd av syrebrist bli mycket allvarliga och en del barn avlider. De barn som överlever en svår eller måttlig förlossningsasfyxi löper en ökad risk att drabbas av neurologiska funktionshinder av varierande svårighetsgrad.

Den etablerade behandlingsform som finns idag för barn som har drabbats av asfyxi i samband med förlossningen är symtomlindrande understödjande behandling, inklusive neonatal intensivvård. Under senare år har det tillkommit studier som har visat positiva effekter av kylbehandling vid förlossningsasfyxi hos nyfödda barn. Kylbehandling ges som ett komplement till sedvanlig behandling och bör startas så snart som möjligt efter födseln (inom 6 timmar). Kylbehandlingen innebär att barnet kyls ned från cirka 37 till cirka 33-35 grader. Kylbehandlingen kan antingen ges i form av att hela kroppen kyls ned eller att huvudet kyls ner. Nedkylningen pågår mellan 48 till 72 timmar varefter barnet långsamt värms upp till normal kroppstemperatur. Behandlingen kräver specialkompetens hos vårdpersonalen och specifik apparatur för nedkylning och övervakning.

Kylning är inte en etablerad metod för behandling av förlossningsasfyxi hos nyfödda i Sverige, men behandlingen utförs på några av landets sjukhus. Det har uppskattats att cirka 50-100 av alla nyfödda fullgångna barn per år i Sverige utgör potentiell målgrupp för kylbehandling.


Trädgårdsarbete

Under helgen, mellan matlagning, sovtider och blöjbyten, har jag försökt mig på lite trädgårdsarbete och snigeljakt. Trägården växer igen och det kryllar av sniglar. Tyvärr är det bara att konstatera att när man är ensam med två småttingar får man inte så mycket tid över...  Sambon kom hem under eftermiddagen, lite lagom "bakis". Efter mycket om och men blev en del av gräsmattan klippt och han fick god hjälp av Hampus. Nu sover alla tre så gott (två i sina sängar och en på soffan) och jag fick återigen en kväll i lugn och ro framför datorn:-).
Blocket

En sådan underbar annons på blocket:

http://www.blocket.se/vi/17507094.htm?ca=23_3_s
Pris: 250:- Typ: Säng & Sovrum Helsingborg: Visa var

"Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre. Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag?????? Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul. (OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR) "


Njuter

Barnen sover, tvätten är hängd, diskmaskinen är tömd, leksaker är undanplockade och sambon är i Jönköping (på utställning igen - näst sista för i år). Kex, ost och vin står framdukat. TV:n avstängd. Inga måsten. Datorn för mig själv. Njuter av tystheten. 


Grattis

Han går som en karl, Han ser ut som en karl
Med en kropp som en karl, Och han kysser som en karl ska

Han har charm som en karl, Han är fräck som en karl
Nonchalant som en karl, Och han rör sig som en karl ska

Men djupt därinne, Har han ett barnasinne

Och jag ska ge allt vad jag har, Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet

Visst kan han som en karl, Se vad kvinnorna har
Och han ger när han tar, Med en styrka som en karl har

Jo, han ljuger ibland, Och han dricker ibland
Men det struntar jag i, För jag vet ju vad den karln har

Och när jag vaknar, Är det hans famn jag saknar

Ja, jag ska ge allt vad jag har, Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet

Åh, en sån karl, Vilken karl

Ja, jag ska ge allt vad jag har, För denna underbara karl
Han ska bli min för hela livet

Ja, han ska få allt det jag har, För denna underbara karl
Han ska bli min för hela livet

Mm, en sån karl, Åh, vilken karl, Mh, en sån karl


Darling - Vad skulle jag gjort utan dig? *suck*

Grattis på 35-års dagen! Love you foreveroch... tack för att du gett mig det bästa jag har - mina två underbara barn ♥

Besök

En stor dag! Hade tidigare i veckan besök av min älskade mormor och min underbara moster.


Skönt att se dig så pigg. Hoppas snart du har ork och lust att komma igen!

 

Båt

Hampus kom på att man kunde använda Viktors leksakstunna till en båt.


Stackars barn...

Har fått fram Hampus gamla tyghjälm. Vad skall Viktor säga när han blir större och får se dessa bilder?


Stackars barn...

Virus!

Har fått virus i datorn. Det blinkar varningstexter på engelska och konstiga "fönster" poppar upp här och där... Blir så trött! 

Olyckan...

Igår ringde äntligen pojkens mamma till min sambo. Skönt att få en kontakt med henne. Hon meddelade att läkarna på Sahlgrenska gör allt dem kan för att rädda pojkens andra ben. Höger ben har redan amputerats, strax under knäskålen och nu håller jag alla tummar jag kan att läkarna gör allt som står i deras makt att rädda pojkens andra ben.  Mamman hälsade också från pojken att han gärna ville träffa oss (min sambo). Hoppas kunna besöka honom inom kort.


En tur i gåstolen


Lunch på Aludden

Igår fick Hampus äntligen träffa sin favorit igen. Melia har varit hos sin mormor och morfar ett par dagar och Hampus har frågat efter henne i princip varje dag. Äntligen kom hon hem och vi fick möjlighet att träffas. Det blev en tur till lekplatsen i Lerum och ett lunchbesök på Aludden. Jag är imponerad över hur bra de leker tillsammans och hur snälla de är emot varandra ♥.


Olyckan

Har inte kunnat få kontakt med pojken eller pojkens föräldrar pga sekretess. Sambon har lämnat sina uppgifter (namn/telefonnummer) till polisen som i sin tur vidarebefodrar dessa till pojkens föräldrar. Vi hoppas att dem hör av sig så småningom!

Inneväder

Håller på att bli fullständigt galen på det dåliga vädret. Det har regnat varje dag i snart två veckor. Idag har vi haft en innedag och jag har försökt att aktivera två små rastlösa själar med böcker, memory, videofilm och pussel.


Igår fick jag t o m fram hushållsassistenten och med lite hjälp av Hampus och Hampus mormor fick vi ihop två plåtar med nybakade bullar. Trots dinkelmjöl och fullkorn fick jag godkänt av sambon när han kom hem *glad. Ni som känner mig vet att jag avskyr att baka (blir i princip alltid misslyckat).

Sitter...

(nästan:-)...


♥   ♥   ♥  ♥   ♥   ♥  ♥   ♥   ♥  ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥  ♥   ♥   ♥  ♥   ♥   ♥  ♥   ♥ 

Olycka

Igår kväll, strax innan vi gick och la oss, fick vi besked från polisen. Pojkens ben gick inte att rädda. Stackars barn. Vilken framtid. Vi är så oerhört ledsna för pojkens och hans föräldrars skull.

Utdrag från Västnytts hemsida:

"Pojke kolliderade med lastbil

En 14-årig pojke på cykel kolliderade med en lastbil i Torslanda utanför Göteborg på fredagseftermiddagen. Pojken fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, som uppgav att hans tillstånd var allvarligt men stabilt. En 14-årig pojke på cykel kolliderade med en lastbil i Torslanda utanför Göteborg på fredagseftermiddagen. Pojken fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, som uppgav att hans tillstånd var allvarligt men stabilt."

Av någon anledning cyklade pojken rätt ut i gatan, i en fyrvägskorsning (ej cykelväg), där sambon hade grönt ljus. Pojken cyklade rätt in i sidan på lastbilen efter det att han tvärnitat med handbromsen (fram). I och med den tvära inbromsningen slog pojken runt med cykeln innan han träffade bilen. Tillåten hastighet på sträckan är 50 km/h och enligt sambons färdskrivareblad höll han en hastighet av 55 km/h. Hade inte sambon träffat pojken hade bilen i motsatt körriktning kolliderat med honom. Tack gode gud att han hade cykelhjälm!


Igår hände ...

...någonting som inte får hända... Min sambo krockade med en 14-årig cyklist. Pojken fördes med allvarliga skador i ambulans till  Sahlgrenska Sjukhuset.

Urdrag från GP:s hemsida:

"Pojke på cykel påkörd av bil
En 14-årig pojke på cykel blev påkörd av en lastbil och fick föras till sjukhus på fredagseftermiddagen. Olyckan inträffade strax efter klockan halv tre på Kongahällavägen i Torslanda utanför Göteborg. Pojkens skador är enligt polisen inte livshotande. Han fördes med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. På den aktuella sträckan är högsta tillåtna hastighet 50 kilometer i timman. Enligt närboende sker det ofta olyckor på Kongahällavägen. Strax innan klockan sex i eftermiddags meddelade Sahlgrenskas pressjour att pojkens tillstånd var allvarligt men stabilt."

Våra tankar är ständigt hos pojken och hans familj. Vi hoppas kunna hälsa på honom på sjukhuset under morgondagen.


Mina älskade grabbar!


6 månader

Viktor 6 månader - 7 augusti 2008:


Vikt: 8040 gram  Längd: 71,5 cm  Huvud: 43,4

Hjälpreda
Hampus hjälper till att plocka in äpplen.


Härligt kladdigt!
I love you

Besök hos älskade gammelmormor


Semester

Nu är vi tillbaka igen efter 4 veckors semester. Packade bilen full och åkte till husvagnen i Grebbestad där vi spenderat mestadelen av semestern. Trodde aldrig jag skulle klara av 3,5 vecka i husvagn, 4 personer på 10 m2, men det har fungerat över förväntan - mycket tack vare det fina vädret.
Packat bilen. Fick t o m plats med både Bobbycaren och tomatplantan i framsätet. Själv knödde jag ner mig i baksätet mellan två bilstolar. Kände mig som Clair Wikholm i "Vi hade i alla fall tur med vädret"... 


Far och son fiskar krabbor.


Kusin Melia och farbror Mathias fiskar krabbor.


Hampus fick besök av sin stora kärlek. Kikar på Bolibompa innan läggdags.


Hästridning på fotbollsplanen på campingen. Hampus var väl sådär förtjust.


På stranden.


Fick besök av barnens kusin Josefine ett par dagar.
Badpojken.


Sommar.


Kräftskiva. Tack Rikard och Bettan för en supertrevlig kväll ♥.

Åkte ett par dagar till mormor och morfar i Mollösund:
Badpojken. I...


och upp...


och i...


och upp...


och i igen.


Badar med mormor.


Viktor fick nöja sig med att bada i diskbaljan.


Väntar på mat.


Besök av familjen Klint.

Tillbaka till Grebbestad:
Vår traditionella skaldjurskväll tillsammans med Thomas och Anna.


Anna


Thomas


Utflykt till sjön Bullaren tillsammans med Lars, Camilla, Ida, Oliver, Stefan, Milena, Melvin och Noel.
Noel och Stefan.


Krabbmetetävling för vuxna.