Fisksoppa á la Richard

Fisksoppa

I lördags kväll bjöd sambon på fisksoppa. Underbart gott!

Fisksoffa á la Richard (4 port):

600 gram fiskfilé
2 fiskbuljonger
ev. lite hummerfond
en halv liter vitt vin
en halv liter vatten
2 dl grädde
1 pkt saffran
1 purjolök
en halv färsk fänkål
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk vetemjöl
2+3 msk smör
1 citron
vitpeppar
30 räkor
1 knippe persilja

Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar och hummerfond och låt koka i ca 5 minuter. Därefter tillsätts grädden och tomaterna som skalats och hackats. Skär fisken i två cm stora kuber. Lägg dem i grytan och låt koka i ca 5 minuter. Red av med mjölet som rörts ut i tre matskedar smör. Smaka av med pressad citron och vitpeppar. Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering.
Serveras med vitlöksbröd.

Kommentarer
Postat av: Maja

Ser hur smaskigt ut som helst *mums*! R kan kanske ha en lite matlagningskurs med sin bror som är nära att svälta ihjäl efter en helg på egen hand. Tur att mamma bor så nära ;-)

2006-11-26 @ 22:30:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback