Jordgubbspremiär


Vattenkoppor

Efter några tappra försök att låta Viktor leka med sina "vattenkopporsmittade" kusiner så fick han det tillslut. Lagom till långhelgen och husvagnsbesök poppade den ena koppan efter den andra upp. Trots feber, förkylning verkar Viktor inte ha direkt ont av själva kopporna. Skönt att denna barnsjukdom är avklarad.





Schlageryra



Tack Jon och Marie för en supertrevlig kväll!


Kärt återseende

Efter nio år träffade jag min absolut bästa barndomskompis igen. Det var med blandade känslor som jag och barnen åkte till Lindome, där vi blev bjudna på lunch och hembakat.


Tobias och Viktor


Kevin och Hampus

Jag är glad att vi träffades och jag hoppas att vi syns igen ♥.

LOVE



Eftersom sambon befunnits sig i Norge sedan i onsdags så fick Hampus, Viktor och jag (tre rastlösa själar) idag sällskap av kusin Melia. Jag blir varm i hela kroppen när jag ser dessa underbara kusiner ihop. Medan Viktor tog sin eftermiddagslur fick jag hjälp med både trädgårdsarbete och snigeljakt. Det lektes mamma, pappa, barn. Det lagades mat på leksaksspisen i källaren. Det snickrades och målades. Fantasin flödade. Inte ett enda tjafs eller bråk. Jag är så oerhört stolt över er båda två! Och jag hoppas att er vänskap håller i sig och att ni förblir bästa vänner hela livet. ♥  I LOVE YOU ♥

Saxen

Imorse vid frukostbordet blev jag en aningens fundersam. Upptäckte en hel del avklippta hårstrån på Viktors tröja. Först trodde jag det var katthår. Men när jag frågade Hampus om han hade lekt frisör och klippt Viktor så svarar han "Ja, fast bara lite och bara bak i nacken." Jag visste inte om jag skulle skratta eller blir förbannad. Hampus fortsatte förklara att han använt min lilla bakpensel till att sopa bort håret som hamnat på golvet. Jag bestämde mig snabbt att inte göra någon stor grej av det hela. Efter en kortare diskussion var Hampus och jag var rörande överens om att nästa gång måste han fråga mig först om det är OK. (Ibland glömmer jag liksom av att han bara är 3,5 år...)


Besök på brandstationen

Öppna Förskolan arrangerade en föräldrar-barnträff på Öjersjö brandstation. Hampus var lyrisk på vägen dit, men när han väl var där blev han reserverad och ville bara åka hem. Han vågade knappt röra vid brandbilen och när barnen fick möjlighet att spruta vatten med brandslangen blev han rädd och gick åt sidan.


Inte alltid så lätt när förväntningarna är höga...

Kojan

Just nu byggs det kojor högt och lågt här hemma. Stolar, filtar, handdukar och kuddar förvandlas snabbt till olika kojor.

  

Tusen tack mamma och pappa för sällskap och all hjälp ♥.


Badpojkarna

Både Hampus och Viktor älskar att bada. De kan sitta tillsammans i badkaret och leka i timmar. Hampus har till och med visat lillebror hur man tvättar håret, så nu tvättar båda två håret mer än gärna. Finns dock inte en torr fläck i badrummet efter det att grabbarna badat.









Till pappa


15 månader

Från att ha varit en ganska lugn och försiktig liten pojke har Viktor de senaste dagarna börjat utmana sig själv, bl a genom att klättra på bord, stolar, sängen, soffan mm. Det är ett evigt passande och jag vet inte hur många gånger jag har sagt "ta det försiktigt" idag.









  


Finmotorik

Efter utvecklingssamtalet på Hampus förskola fick jag rådet att öva honom på finmotoriken. Han klättrar, hoppar, springer, gungar, cyklar osv utan minsta problem. Men det här med finmotoriken är han mindre bra på. Han tappar tålamodet och tröttnar snabbt. Så idag tog vi fram 10000 pärlor och ett par pärlplattor. Först var han givetvis tvungen att ta fram grävskopan och gräva lite bland pärlorna, men när jag väl satte mig bredvid och började hjälpa honom så blev han riktigt nyfiken. Tillslut fick han ihop en platta i form av ett hjärta, alla pärlorna i samma färg - röda.







   


Bakhjälp

Eftersom vädret idag bestod av regn och blåst fick vi aktivera oss med inomhusaktiviteter. Hampus ville baka och jag tänkte "varför inte". Med två hjälpsamma, klåfingriga ungar blev resultatet därefter. Men, men... vi fick oss en ljummen, nybakad smörgås till kvällsmat och smaken var det inget fel på.

 


Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella

Perfekt till grillat!



4 personer:

1 paket färsk fylld pasta (gärna tryffel el kronärtskocka) à 250 g
250 g körsbärstomater
2 avokado
2 mozzarellaostar (à 125 g)
1 schalottenlök 
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2-3 msk balsamvinäger (gärna vit)
1 citron (juice av 1/2 + skal av 1 citron)
1/2 tsk socker
1 påse ruccola (70 g)
olivolja
salt och peppar


Gör så här
1. Skär tomaterna på mitten. Dela och kärna ur avokadon. Skär mozzarella och avokado i 2 cm stora bitar. Skala och skiva schalottenlöken fint. Finhacka basilikan.
2. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop 1/2 dl olja, vinäger, citronjuice + skal, vitlök, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med grönsakerna, mozzarellan och basilikan.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp pastan på ett stort fat tillsammans med grönsaker, mozzarella och rucola.