Citronkyckling
Tips på enkel och supergod vardagsmat (nästan godare dagen efter)!
Citronkyckling (från Arlas kokbok)
4 port
4 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron. Serveras med färsk pasta.
Kommentarer
Postat av: Eleonor
yammy!! det måste testas! kram
Postat av: Cecilia
Idag ska detta serveras till lunch när mamma kommer på besök!
Ses ikväll eller imon!
Kram Cecilia
Trackback