Citronkyckling

Tips på enkel och supergod vardagsmat (nästan godare dagen efter)!

Citronkyckling (från Arlas kokbok)



4 port

4 kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Garnera med citron. Serveras med färsk pasta.


Kommentarer
Postat av: Eleonor

yammy!! det måste testas! kram

2009-03-12 @ 15:03:17
Postat av: Cecilia

Idag ska detta serveras till lunch när mamma kommer på besök!

Ses ikväll eller imon!

Kram Cecilia

2009-03-17 @ 12:17:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback