Kär?

Kan man bli kär i en bil? Idag provkörde jag nya Volvo V70 och jag blev verkligen kär. Tycker verkligen att Volvo lyckats med nya V70.
image473
Vill ha...

Glad!

Hade jag inte varit gravid hade jag korkat upp en flaska champagne nu och bjudit hit mina kära vänner och firat! Jag har fått fast tjänst idag. När jag gick tillbaka från min mammaledighet med Hampus hoppade jag på ett vikariat på begränsad tid (ville testa att göra någonting nytt). Idag fick jag beskedet att tjänsten är min. Det känns skönt att veta att man har någonting som man verkligen trivs med när man kommer tillbaka efter nästa mammaledighet!

image470
 
Caroline, lycka till i Stockholm! Nu blir vi arbetskollegor på riktigt, dock på lite längre avstånd.

Söndag

Söndagen startade vi med att gå SAIKs tipspromenad uppe vid motionsspåret. Promenaden gick längst med Kåsjön en bit, ner emot Prästtjärn och sedan tillbaka igen. Sambon och jag utmanade varandra. Sambon vann med 7 mot 5. Känns inte bra! Hoppas på revansch nästa helg.

Under eftermiddagen hann vi med att fixa lite ärenden på JULA innan mamma, pappa och Felippa kom på middag. Sambon har påbörjat projektet "badrummet i källaren" igen och han behövde färg, penslar, spackel och lite annat smått och gott. Nu skall vi snart komma överens om kakel och inredning... Skall försöka lägga ut lite bilder senare på min egna Martin Timmel och badrummets status.  

Dagen avslutades med middag för mamma, pappa och Felippa. Hampus var på ett strålande humör och ville gärna ha mormor eller morfar som lekkamrat. Tror han även blev lite extra förtjust i Felippa. Hoppas vi syns snart igen! 

Tyvärr var jag dålig med kameran, så det blev inte mycket bilder från dagen.

Nu skall jag strax krypa till sängs. En ny arbetsvecka och arbetsdag väntar imorgon!

Godnatt ♥


Borås Djurpark

Helgens aktivitet blev en utflykt till Borås Djurpark. Vi var nästan helt ensamna i parken och när vi lämnade Borås kom vi på varför... lönehelg. Hela Borås stad med omnejd var och shoppade på Knalleland.

Jag hade inte varit i Borås Djurpark sedan jag var liten och jag blev positivt överraskad. Snygg, rent, välskött och djuren såg välmående ut. Hampus fastnade för aporna och barnens zoo där han fick klappa getter och kaniner.

image468
Lycka! Fick låtsasköra en gammal traktor...

image469
Barnens zoo.

Sova!

image467

Ligger helt klart efter med sömnen! Har varit ett par vakna nätter, tidiga mornar och kämpiga arbetspass. Hampus har sovit oroligt flera nätter på rad och eftersom min sambo har en tendens att inte höra "ovanliga ljud" på nätterna blir det jag som får gå. Oftast kommer Lilleman gående av sig själv in till oss, och vill gärna sova vidare mellan mamma och pappa.  Hade en diskussion, med en arbetskollega tidigare i veckan, att om ett barn vaknar på natten skall man inte låta de krypa ner i föräldrarnas säng utan barn skall lära sig sova vidare i sin säng. Efter en vecka sover barnet natten igenom... Testade i två nätter, sedan gav jag upp. Slutade med att jag låg dubbelvikt i Hampus lilla 80 cm säng och vaknade med ryggont och kramp i benen. 

Hampus och min lediga fredag sov vi bort. Han var nog lika trött som jag och vi sov i över 3 timmar. Vaknade när sambon kom hem strax efter fyra och jag kände mig rätt så utsövd. Det blev en lite promenad innan det var dags för fredagsmyset med räkor, alkholfritt vitt vin och Idol.

  

Idefics

Hampus deltar i en studie som handlar om hälsa, kost, övervikgt och fetma. Studien skall pågå över en 5 års period och barn runt om i Europa deltar i samma studie. Partille och Mölndals Kommun representerar Sverige. I fredags morse var det dags för första läkarbesöket. Hampus genomgick en grundlig läkarundersökning med blodtryck, blodsocker, blodfett, puls, vikt, längd, fettmassa mm. Hampus var som ett litet ljus och gav inte ifrån sig ett ljud när syster tog 2 rör med blod från armen. Dock lyckades vi inte med att lämna ett kisseprov. Det är inte lätt att få en två-åring att kissa på beställning. Skall försöka lämna ett prov i efterhand...

image466
Hampus skall under 3 dagar, sön-tis, använda stegräknare. Spännade och se resultatet!


Tacksam!

Idag har jag varit på kundbesök på en Öppen Förskola på Myskotgatan i Gårdsten. Jag kunde inget annat än att känna en otrolig tacksamhet när jag lämnade den slitna förskolan, i bottenvåningen i ett av miljonprogrammets gigantiska höghus, och det övergivna och nerklottrade parkeringsgaraget.  Man skall inte ha förutfattande meningar, men en sak är helt säkert - i Gårdsten kommer jag ALDRIG att bosätta mig!

image465

Facebook?

image464

JAG FATTAR INTE! Har försökt att sätta mig in i Facebook, men jag fattar inte! Vad är vitsen? Jag hittar inte inläggen, varken mail, FunWall osv. Sidan är rörig och helt plötslig hamnar jag på någon annans sida. Vad är syftet med Facebook? Antingen är jag helt blåst eller så är detta verkligen ingenting för mig. Behöver nog en bra förklaring...

Storstädning

Idag har jag spelat svinhög musik och städat, städat och städat. Har i princip städat hela dagen. Det var verkligen välbehövligt!

image463 
En skön känsla när man är klar!

Folkrace

Sambon har valt Folkrace som helgens aktivitet. En tävling som genomförs i Torslanda. Sambon stack hemifrån redan 06:15 imorse för att hjälpa till med förberedelserna inför dagens tävling. Hampus och jag åker dit i efterhand. Skall bli spännande. Har aldrig varit på Folkrace tidigare.

image460       image461


En sån vecka...!

Usch och fy vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen. Nästan så att jag har lite dåligt samvete. Men veckan har varit fullspeckad.

Har varit på kundbesök i Halmstad, Jönköping, Aneby och Habo. 80 mil på två dagar. Roliga och givande besök men som kräver mycket förberedelse och planering. 

I tisdagskväll hade vi möhippa för min underbara arbetskollega, Therese, lite i efterhand (hon gifte sig för 4 veckor sedan). Vi överraskade henne i all enkelhet med middag på restaurang Vivaldi. 

Onsdag-fredag har vi haft besök av min goa vän, Caroline och hennes dotter Estelle från Stockholm. De blev ett par sena kvällar med mycket prat och skvaller. Caroline-> Det var kul att träffa er och hoppas att ni snart kommer hit och hälsar på igen! Skönt med besökare som känner sig som hemma och klarar sig utan att bli uppassade!

I torsdagskväll var sambon och jag på vårt första föräldrarmöte på förskolan. Givande och kul att få en inblick i verksamheten. Vi hade en bra diskussion om kost, motion och hälsa. Intressant.

Nu har vi haft fredagsmys med sushi, mousserande alkholfritt vin och Idol. Skall strax krypa till sängs. Sambon sover redan...

image459


En tur på sparkcykeln

Är imponerad av den säkerhet Hampus visar med sin sparkcykel. Undrar varifrån han fått sitt balanssinne? Inte är det ifrån mig i alla fall!

image457

image458

En utflykt till Alingsås

I söndags gjorde vi en utflykt till Alingsås och en promenad i Nolhagaparken. Eftersom Hampus älskar att leka med sitt nya Brio tåg, beslöt vi oss att ta pendeltåget till Alingsås. Det var en uppskattad utflykt och Hampus var imponerad av tågturen.

image451
På väg till Alingsås.

image452
Fika på Tallhyddan.

image453
En promenad längs med sjön Mjörn.

image454
En stund på lekplatsen.

image455

image456
På väg hem.


Grattis!

Hipp hipp hurra! Idag är det din dag! Grattis på 2-års dagen Melia!

image450

YR

image449


SÅHÄR KÄNNER JAG MIG IDAG! 

Vaknade 05:20 imorse av att sambons väckarklocka ringde. Kunde inte somna om. Försökte. Efter 20 minuter gick jag upp, satte på kaffe och åt en smörgås. Gjorde mig i ordning för en arbetsdag. Kundbesök kl 10:00 i Halmstad. Väckte Lilleman vid 07:20. Bråttom till dagis. Köer genom stan.
2 timmar i bilen. Framme hos kund 09:58. Instängd i ett konferensrum i fem timmar (OK, vi avbröt för 45 minuters lunch). Nykundsbesök mobilt, innbär... frågor, frågor, frågor... MMS-inställningar, GPRS, 3G, Mobilt Bredband, Mailsynkningar, täckningsfrågor, PIN-koder. 

15:15 sitter jag åter i bilen. Lyssnar av telefonsvararen, 12 nya meddelande. Börjar att avverka samtal efter samtal. 17:03 parkerar utanför dagis. Hämtar trött unge. Kom på att vi måste handla. Ingen mat hemma. ICA.  Hemma vid 18:00. Magen skriker efter mat. 2 snabba smörgåsar på stående fot. Lilleman vill bada. Badning, gröt (här kommer sambon hem från jobbet och tar över), tandborstning, godnattsaga och natti natti. Bäddar rent i sängarna, startar en tvättmaskin. 20:00, startar datorn. 43 nya olästa jobbmail... Undrar vart jag skall börja? Börjar nog med att väcka sambon som somnade efter godnattsagan i sängen tillsammans med Lilleman...  

Om kvinnor kontrollerade världen!

image439

image440

image441

image442

image443

image444

image445

image446

image447

image448


Liseberg

Idag fick mina grabbar med mig på Liseberg. Farfars bilar, Pariserhjulet, Barnbåtarna, Tummeliten, Kaninresan, Chokladhjulet, Plopphjulet, Aladinhjulet och Fiskdammen. Hampus var lyrisk. Efter 3,5 timmer somnade han gott i bilen på väg hem.

Dagen avslutades med att påbörja höststädningen i trädgården. Samtliga vinbärsbuskar är nu klippta och beskärda. Undra om jag gjort rätt? Kanske blir det inga bär till nästa år...

image435
Kaninresan.

image436
Farfars bilar.

image437
Äntligen fick jag en anledning att åka Pariserhjulet. Har inte åkte den sedan jag var liten...

image438
På väg hem. Trött kille.

Nöjd!

image433
Ny TV-bänk.

Bekvämt?

image432

Fredag

Hänger inte riktigt med att uppdatera...

Igår, fredag, njöt jag av Hampus och min lediga dag. Vi fick besök av min goda vän Angelica och hennes lille Neo. Passade på att njuta av det härliga vädret och gick en promenad bort till Öjersjö och besökte Angelicas pappa på brandstationen. Hampus var väldigt imponerad av brandbilarna, brandbåten och bandlastbilen. Efteråt tog vi en fika i solen vid Öjersjövallen innan det var dags att promenera tillbaka.

Skönt att solen för en gångs skull lyser när man är ledig!

image429
Goa Neo, 2 månader.

image430
Neo och Angelica.

image431
Nya brandhjälmen som Hampus fick på brandstationen. Han fick även en julkalender. Tyvärr kunde han inte hålla sig. Öppnade varenda lucka. Tack Thomas!

Grattis bror!

Grattis till nya jobbet! Skall bli kul att få ha dig lite närmare.

image428
Norwegian Air Shuttle

Jag är så stolt över dig ♥


Magnus Uggla

Tips på kul bloggläsning! Min humor!

http://www.magnusuggla.nu/


Besök på brandstationen.

DSC00226.JPG
Besök på brandstationen.

Tjej?

Det måste vara en tjej i min mage! ALLT känns så annorlunda denna gången. Idag var jag 10 cm ifrån svaret. Höll på att spricka av nyfikenhet vid besöket hos MVC, men jag hade lovat sambon att låta bli.

image426
Undra om jag kan hålla mig hela vägen?