Pottan och "Trailer"

123059-182

Sitter gärna på pottan och läser pappas "Trailer"-tidning.

Lerumsbadet och Aludden

Idag fick grabbarna med mig till Lerumsbadet. Jag har kommit på att jag inte gillar badhus. Mycket folk, hög ljudnivå, dyrt, svinkallt vatten och trånga omklädningsrum. Och att se sig själv i spegeln, iklädd bikini, en januaridag som denna är ingen rolig syn. Lite småfet och blek hoppade jag i alla fall i det svin kalla vattnet. Hampus tycker det är så roligt. Idag fick vi köpt ett par nya "armpuffar", så han lättare tar sig fram i vattnet.

123059-175

123059-176
(Behövde kissa... gick upp och ställde vid blommarna.)

123059-177
(Åhh hopp!)

123059-178

123059-179

123059-180

123059-181

Efter badet somnade Hampus på tre minuter i bilen och vi (sambon och jag) njöt av en god brunch på Aludden Prôvidore. Kan verkligen rekommendera denna lilla oas - precis vid Aspens vattenbryn. God mat och bra service
http://www.aludden.se!

Tapetserar

Tapetserar

Det blev aldrig något "nytt" hus för vår del. Sambon tyckte det var alldelse för stora projekt på huset som var tvugna att åtgärdas (dränering, nytt tak, målning och nya fönster). Såhär i efterhand håller jag med. Dessutom var tomten inte speciellt barnvänlig. För samma pengar kan vi få en lagom stor utbyggnad på vårt befintliga hus, om vi vill. Skönt att vi äntligen bestämt oss. Eftersom det inte blev något nytt hus så fick vi för oss att "modernisera" oss här hemma -en fondvägg i vardagsrummet. Bli inte besviken nu Sandra, men vi valde samma tapet som ni har i köket. Jag tycker den är så otroligt läcker. Jag skall lägga ut en foto när det är klart. Tapeten räckte inte så det blir till att köpa en rulle till imorgon. 3 rullar på den lilla väggen. Hur kan man göra en tapet med 70 cm´s mönsterpassning?

Sushi

Sushi

Fredagsmys! Vi har infört en tradition här hemma. Varje fredag köper jag med mig sushi hem efter jobbet. Enkelt (gillar inte att laga mat på fredagskvällen), hyfsat billigt (då jämför jag med annan onyttig snabbmat ), hyfsat nyttigt och underbart gott! Längtar redan till nästa fredag!

Pulkaåkning!

Pulkaåkning!

Hampus älskar sin pulka. Upp och ner i backarna. Grabbarna här hemma vill gärna ha med mig ut på kvällarna, efter arbetstid. Härom kvällen var det Hampus, sambon och jag plus två äldre tjejer i pulkabacken, kolsvart var det också. Det var väl inte precis det jag hade lust med efter en dag på jobbet....

Husvisning

123059-171

Idag har vi varit på husvisning! Grannens hus är till salu. Ett underbart hus från 30-talet. Jag blev helt förälskad. Det var en del större projekt som behöver åtgärdas - såsom omläggning av tak, omdräningen, fönsterbyten, nytt kök och nya badrum. Sambon var/är måttligt intresserad... Undra om det går att bearbeta honom? 

Sova i egen säng

Sambon kämpar med att få Lilleman att sova i egen säng! Går väl sådär. Nätterna brukar sluta med att båda två tränger ihop sig i Lillemans 90 cm säng och jag med mina öronproppar får hela dubbelsängen för mig själv. Nu har Hampus fått nya sängkläder och enligt sambon skall detta bidra till bättre nattsömn...

123059-170

Nya pulkan

Så kom då den "efterlängtade" snön! Nu kunde vi äntligen få användning av nya pulkan. Hampus tyckte det var spännande med all snö och pulserade gärna fram och tillbaka på tomten. Det blev till och med en liten pulkbacke i slänten som Hampus fick provåka.

123059-167

123059-168

123059-169

Fredagen den 19 januari

Idag var min första föräldrarlediga dag sedan jag började jobba. Det var skönt med en dag hemma tillsammans med Hampus. Vi fick lunchbesök av Maja, Melia, Sandra och Theo. Jag försökte göra mig till och göra en kycklingssoppa med tortellini till lunch. Vad väl ingen höjdare - varken Hampus eller min favorit. Barnen fick leka och vid halv två-tiden somnade Hampus som en stock i vagnen. Hann med en promenad i det vackra vädret innan vi åkte och besökte Hampus gammelmormor. Kvällen avslutades hemma hos mormor och morfar. Där bjöds det på fredagsmys med god mat och dryck. Hampus fick stanna kvar och sova över medans jag åkte hem till min ensamhet. Sambon "praktiserade" lastbilskörning. En körning fram och tillbaka till Stockholm som han kommer att göra varannan tors-lör framöver.

123059-166
(Föredrog efterrrätten före lunchen... Kusin Melia i bakgruden.)

Tack Sandra och Maja för besöket! Kul att äntligen träffas igen! Och tack Sandra för de supergoa semlorna!

Hinner inte med!

Oj, oj, oj vad tiden rusar iväg! Hinner inte med... Jag tyckte inte det var längesedan man plockade fram tomtar, ljusstakar, julgran och med iver försökte inhandla de sista julklapparna.

För mig har det varit underbart att få komma igång och jobba igen. Jag trivs så toppenbra med mina kollegor och mina nya arbetsuppgifter är både roliga och givande. Man lär sig någonting nytt varje dag. Dessutom har jag mer ork för Lilleman. Att komma hem på eftermiddagen/kvällen till en glad, sprallig och pigg Hampus är en skön känsla. Skönt att få längta efter någon!

Sambon har mer och mer kommit in i hemmarollen. Han städar, lagar mat, diskar, tvättar och igår när jag kom hem hade han till och med tvättat fönster! Fick först en lättare chock men insåg att även han kan bli rastlös. Idag har han varit med Sandra och Theo på sångsamlingen på Öppna Förskolan. Jag hade så gärna velat se honom där i ringen bland alla mammor, pappor och barn. Se honom försöka leka charader till Imse Vimse Spindel!  

123059-165
(Tyckte det blev ovanligt tyst imorse när jag gjorde mig i ordning för en ny arbetsdag. Hampus hade klättrat upp på stolen, bordet och sedan tänt lampan i fönstret. Duktig pojke...!)

Det blåser i Göteborg

Tog en tur ut till Långedrag och tittade på skådespelet.

123059-162

123059-161

123059-163

123059-164
TUR! Pappa och mamma var nära att få en tall i glastaket på uterummet. Hamnade ca. 2 meter ifrån. Här är pappa ute och tar hand om stammen.  

KICK-OFF

I torsdags bar det iväg på den årliga kick-offen med hela Tele2´s säljorganisation (164 personer). Resan gick i år till Vadstena och Vadstenas Klosterhotell. En helt fantastisk fin liten gemytlig stad. Hit skall jag definitivt återvända med min familj!

Bussen avgick redan 06:30 från kontoret i Jonsered på torsdagsmorgonen. Ett gediget konferenspass började 10:00 och slutade 19:00. På fredagen blev det lekar varvat med korta konferenspass. Kvällen avslutades med middag inne på Vadstena Slott. Vid midnatt blev det nattklubb på hotellet med kareoke. 150 pers stod och vrålade till "Det Gör Ont"...   En och annan GT slank ner och när jag intog sängen vid fyra-tiden trodde jag nästan jag skulle svimma av trötthet. Man var inte allt för fräck när klockan ringde vid sju dagen efter och det var dags för frukost och bussresan hem igen.
Hampus var på ett strålande humör när jag kom hem. Själv kände jag mig som ett levande lik. Intog soffan, där jag spenderade hela lördags eftermiddagen. Sambon var förstående och tog med sig Lilleman ner i garaget, där det spikades, sågades och borrades i flera timmar. Tack älskling! 21:15 låg jag i sängen, 21:20 sov jag och vaknade 10:00 på söndags morgonen som en ny människa. Har umgåtts med min son hela dagen. Underbart att bli människa igen!

Tack Tele2 för en givande och lyckad kick-off!!!


123059-160

Pottan

Nu skall här pottränas! Hampus har äntligen fått sin potta. Han har dock fått för sig att det är en ny TV-fåtölj. Sitter mer än gärna på pottan med kläderna på och ser på TV...

123059-159

Yoga

Hampus övar yoga med mormor...

123059-155


123059-157

123059-156

Underbart att vara igång igen!

Vilken underbar känsla att äntligen få vara tillbaka på jobbet! Idag gjorde jag min tredje dag efter att ha varit hemma sedan den 22 juli 2005. Jag trodde aldrig att det skulle kännas så bra att börja jobba igen. Tack alla mina underbara kollegor för allt ert stöd. Det känns så bra att vara en i gänget igen!

Jag har fått en ny tjänst (ett vikariat på ca 1 år), som eftermarknadsresurs (after sales). Det innebär att jag tar hand om våra befintliga företagskunder (GP, Stena, Volvo, Gekås ), utbildar på våra tjänster (mobilt, telefoni och datanät) och ser till att de är nöjda med Tele2 som leverantör. Ett kanonkul arbete som innebär 40% ute hos kund och 60% inne på kontoret. Jag stormtrivs redan!

Sambon håller ställningarna hemma med lilleman. Än så länge går det väl sådär. Richard känner sig inte 100%-ig bekväm i rollen som hemmapappa. Men jag tror och hoppas att det kommer kännas bättre och bättre ju mer han får komma in i rollen. Nästa vecka öppnar förskolan och kyrkan igen. Då kan han alltid gå dit och få lite vuxensällskap.


123059-154
(Min, bara min, arbetsplats!)