Myskväll

123059-40

En trött mamma och en sjuk son...

Vilken lång dag! Någon som håller med? Min hjärna är fortfarande inställd på sommartid.

Pappa jobbade sent idag så Hampus och jag har haft en myskväll. Hampus badade och sedan tände vi en brasa i öppna spisen. Käkade kvällsmat framför TV:n (tillhör definitivt inte vanligheten) och mös ordentligt. När pappa kom hem var det dags för Lilleman att lägga sig. Pappa har blivit favoriten när det gäller att läsa godnatt saga. Han somnar på 5 minuter när pappa ligger bredvid, medan jag kan få hålla på i 1/2 timme-1 timme. Undra om han försöker spela ut mig?

Febern börjar ge sig och förhoppningsvis är han feberfri imorgon. 

Penicillin

123059-39

Besökte vårdcentralen idag. Vilket projekt! Det är ingen lek att släpa iväg en sjuk 1 åring till doktorn. Fick dessutom vänta i över 1 timme innan vi fick träffa läkaren. Hampus hade en kraftig förkylning och fick penicillin - Spektramox, 2,5 ml 3 ggr om dagen i 7 dagar. Skönt - nu kan det bara bli bättre! Det känns dock inte helt OK med två penicillinkurer inom loppet av 45 dagar. Man skall visst försöka unvika antibiotika så långt som det är möjligt. I mitten av september fick Lilleman antibiotika mot sin öroninflammation.

Fortfarande sjuk...

Fortfarande sjuk...

Blir så ledsen... Hampus är fortfarande sjuk. Trodde att han var på väg att tillfriskna. Men tog tempen nu på kvällen - 39,4. Trodde att det hade vänt! Imorgon får det bli ett besök på vårdcentralen. Denna gången skall jag inte ge mig när jag ringer. Pratade nämligen med en "snorkig" sköterka tidigare i veckan som menade på att halva Sveriges befolkning just nu har förkylning, med hosta, rinnande näsa och feber och att jag inte skulle oroa mig. Hampus går in på sin tredje vecka imorgon...

Potträning

Potträning

Dags för potträning? Fick tipset av Karin, sköterskan på BVC, att börja potträna Hampus. Går sådär...

Lördag den 28 oktober

123059-34

I lördags besökte vi våra underbara vänner, Anna och Thomas i Vara. Vi hann med en snabb shoppingtur i Vara innan affärerna stängde (13:00 på lördagar och stängt på söndagar). Hampus fick sig en ny tröja och en kundvagn i plast som jag hittade i leksaksaffären. Väl hemma igen placerade Richard och Thomas sig snabbt i soffan och började givetvis diskutera det gamla vanliga - LASTBILAR. Anna och jag satt i köket och pratade barn och graviditet. Anna är i 37 veckan och det är inte många dagara tills det är dags. Bergis att det blir en pojk.
Vi hann även med att besöka Rasmus och Jenny och kika på deras nya hus - 260 kvm. Vilket hus! Senare under eftermiddagen tog Anna och jag en tur förbi hennes bror, Andreas och hans sambo Jenny och deras lilla Lina snart 1 år och sa hej. Till efterrätten och kaffet senare under kvällen kom Anna och Thomas grannar över ch gjorde oss sällskap med deras lilla Nora - exakt på dagen lika gammal som Hampus. Hampus och Nora lekte fint tills tröttheten tog över.

Jag är väldigt imponerad av gästvänligheten i Vara. Inte riktigt som i Göteborg.

123059-33

Thomas och Richard monterar Hampus nya kundvagn. Han älskar den!

Tack Anna och Thomas för en supertrevlig lördag och all god mat! Jag undrar om det hänt tidigare att vi alla fyra dricker alkoholfri cider till maten...?

Present

Present

Titta vilket fint förkläde Hampus fått av sin farmor i present. (Undrar bara när det skall komma till användning? Själv är jag inte någon direkt stjärna på varken matlagning eller bakning. Det får bli pappa som får baka julgodis med Lilleman till jul.)

Tack snälla farmor för det fina förklädet!

Stockholm

123059-28

Äntligen har jag bokat! Tur/retur Stockholm torsdag den 9 november och hem söndagen den 12 november, UTAN BARN! Skall bli så mysigt med helg i Stockholm. Skall bo hos min underbara vän Caroline och hennes 6 veckor gamla Estelle. Skönt att komma hemifrån och se någonting annat än Partille, Furulund och Öjersjö...

(Tack mamma och pappa för det välbehövda bidraget och hjälpen med Hampus!)

Njuter

Lugn

Har precis tänt en brasa i höstmörkret. Underbart med en öppen spis. Tvätten är hängd, disken diskad, Hampus sover och sambon är ute och springer i ösregnet. Äntligen en stund för sig själv. Njuter

Promenad

Promenad

Promenad i höstvädret. Nu är det verkligen höst. Idag visade termomentern strax under 10 grader och solen strålade. Tycker det är svårt att bestämma vad Lilleman skall ha på sig. Vädret är sådär "mitt i mellan".

Här stannar vi till uppe vid ridstallet och Hampus spanar in hästarna.



PPM

123059-25

Finns det något tråkigare än PPM?

Har haft så dåligt samvete att jag inte tagit tag i detta - ändrat fondval och kollat upp vad som händer på marknaden. Nu skall det bli ändring! Har beställt personliga koder och inloggningsnamn på Internet. Så nu har jag ingenting att skylla på. Dags att sätta sig in i fondvärlden och se över portföljen! Är det någon mer än jag som tycker detta både är krångligt och tråkigt?



Sorg

Lastbil

Det är sorg hemma hos familjen Jakobsson-Thornblad. Lastbilen är krockad och står nu hos Scania i Borås. Richard "lånade ut" bilen till sin jobbarkompis i lördags som körde av vägen mellan Falköping och Borås. Stor sorg för Richard som lagt ner hundratals timmar på bilen - hans liv!
Föraren hade en fruktansvärt tur som klarade sig helt oskadd. Ingen medtrafikant kom heller till skada.

Ni som känner min sambo vet vad detta betyder för honom! Deprimerad och sömnlösa nätter...



Avskedsfest

Lycka till bror!

I lördags var det dags för att "fira av" brorsan. Just nu är han på väg till Riga i Lettland och börjar sitt nya liv som pilot.


123059-15

Vi blev bjudna på helstekt rostbiff med potatisgratäng och hemmagjord bearneissås (supergod!) 


Tårta

Hemmagjord tårta. Den absolut godaste tårtan jag ätit i hela mitt liv!


123059-16

Hampus var givetvis med och firade!


Resfeber

Resfeber?


Hampus och råttorna

Hampus var väldigt fascinerad av Kristian och Helenas råttor (Degosarna).



Pappa och Hampus

Tar igen sig efter maten.


Helena

Tack Helena för all god mat! Om du känner dig ensam ibland så vet du att Hampus och jag finns! Vi är hemma varje dag - tveka inte att höra av dig!


Bror

Lycka till älskade bror! Nästa gång ses vi i Riga! 


Barnvakt

Barnvakt

I fredags kväll var Hampus mormor här och var barnvakt. Eller lektant, om man får säga "tant" om sin egen mamma? Richard och jag var bjudna till våra goa gamla grannar, Martin och Jenny, som flyttat till Kungsbacka. Vi kanske inte var ditbjudna utan hade nog bjudit ner oss själva... Men jag var sååå nyfiken på deras nya hus. Vilket hus! Ett mycket stilrent och välplanerat hus! Vi blev bjudna på kanongod mat och dryck. Trevlig var det och sent blev det. Slocknade som en stock i bäddsoffan i källaren strax efter halv tre på natten. Tur att vi hade en övernattande barnvakt! Hade inte kameran med mig till Kungsbacka så det får bli ett foto på Hampus och hans älsklingsmormor.

Tack Martin och Jenny för jätte god mat och trevligt sällskap! Det var inte meningen att det skulle bli så sent. Hoppas att ni orkade med alla era akviteter dagen efter!



Vita liljor

Blommor

Jag har fått blommor av min son - tycker så mycker om vita liljor. Om det är någon som är nyfiken på vad som står på kortet, så står det;

Älskade mamma! Tack för att du är hemma med mig och att du alltid finns till hands. Älskar dig! Din Hampus

Tack min älskade son!

TACK!

Tack snälla Maja för hjälpen med "bloggandet" igår kväll! Det var väldigt kul att lära sig någonting nytt. Du är grym! Kan dock inte riktigt bestämma mig för hur jag vill ha det...

TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN!!!


Fortfarande sjuk

Fortfarande sjuk

Hampus är fortfarande inte helt bra från sin förkylning. Ingen feber men näsan rinner. Eftersom vi har varit inne nästan hela veckan och så var vi tvungna att hitta på något idag. Det fick bli en tur till Allum och ICA. Eftersom Hampus inte vill sitta still i kundvagnen utan gärna vill röra sig på egen hand slutade besöket med "jage" - Hampus först och jag efter. 
I bilen på vägen hem somnade Hampus och jag kunde i lugn och ro packa upp, sätta på en maskin tvätt, köra diskmaskinen och få ett par minuter framför datorn. En stund för sig själv är ljuvligt!

GRATTIS!

GRATTIS!

Grattis älskade bror till jobbet som PILOT. ÄNTLIGEN, som du har kämpat - 8 år... Jag är grymt stolt över dig!


Ett år sedan

Ett år sedan

Ett år sedan - 17 oktober 2005.

Kan inte låta bli att tänka tillbaka. Ett år går så otroligt fort.

Då: 4,9 kg och 58,5 cm lång
Nu: 11,5 kg och 81 cm lång

Numera får han inte plats i den blåa badbaljan från IKEA, utan badar helst i vanliga badkaret.

Tålamod

Vad gör man när tålamodet tryter? Sjuka barn är ingen lek. Vägrar äta, vägrar sova, vägrar byta blöja, vägrar ta nässpray, vägrar ta tempen, vägrar ALLT, förutom att gnälla och försöka få uppmärksamhet till 100%. 
Funderar på vad som skulle hända om jag gick och la mig, stoppade in öronpropparna och fick sova en stund? Eller vad som skulle hända om jag gick ut genom ytterdörren och tog mig en promenad för mig själv? Jag är i alla fall glad att man är mammaledig dessa dagar och inte har ett arbete att sköta. Hur klarar man av jobb och sjuka barn?

HV71

HV71

Heja HV71!

Testade vintermössor igår kväll och fick fram pappas favorit. Stackars barn!

Nybakat

Nybakat

Känner ni lukten? NYBAKAT!

Världens enklaste bröd (tack för tipset Sandra!):

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre eller vetekli
1 dl linfrön
lite salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yogurt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i resten. Fram med elvispen och degkrokar. Blanda väl. I med den kletiga "degen" i en smord och bröad form. In i ugnen på 175 grader i ca 1 timme. Klart!  Ingen jäsning och knappt någon disk.

Piggare

123059-4

Hampus var betydligt piggare imorse när han vaknade. "Röret" från IKEA används numera som fåtölj. Skönt att hans älskade hund alltid finns i närheten!


Feber

Feber

Hampus ville inte sova i går kväll. Var inte på sitt bästa humör. Fick sitta i pappas knä framför TV:n tills han somnade runt  halv elva. Hampus fick sova i "stora" sängen tillsammans med mig och pappa la sig snällt i hans rum. Vaknade dock vid fyra-tiden av att Hampus hade feber - 39 grader. Gav honom Alvedon och lite nässpray. Han somnade med en gång igen och vaknade inte förrän runt tio-tiden. Får bli en innedag idag.


Nybadad

123059-2

Finns det något mysigare än nybadade barn?



Ren dusch

Min sambo har gjort rent duschen idag. Med BILSCHAMPO. Hela källaren luktar biltvätt. Alla sätt är bra... Rent blev det i alla fall! 

Hampus gammelmormor

Hampus gammelmormor

Idag har vi varit på Mölndals Sjukhus och hälsat på Hampus gammelmormor. Hon är väldigt sjuk, lider av sjukdomen KOL och klarar sig numera inte utan syrgas. Jag undrar så hur det skall sluta...

Hampus livade i alla fall upp stämningen på avdelningen. Han gick omkring och charmade både sjuksköterskor och patienter med ett stort leende på läpparna. Han förstod nog inte vart han befann sig. Gammelmormor blev i alla fall jätte glad över att få träffa Hampus. Kram på dig min älskade mormor! Jag tänker på dig varje dag.



Ny blogg

Välkommen till min "nya" blogg. Har haft en sida tidigare, men har tyvärr tappat bort både användarnamn och lösenord. Tappade tålamodet och öppnade en ny sida istället.

Skall försöka hålla sidan uppdaterad!  Välkommen till min sida!